Rejestracja w sklepie barierą w zakupach?
Re: Rejestracja w sklepie barierą w zakupach?
Równie dobrze mogą zrezygnować, bo na koniec przeczytają sobie regulamin i coś im się nie spodoba....
-
charm&beauty
oczywiście bo mają do tego prawo.swenNL pisze:Równie dobrze mogą zrezygnować, bo na koniec przeczytają sobie regulamin i coś im się nie spodoba....
-
onlineowiec
No właśnie - każde niedociągnięcie w sklepie może spowodować, że akurat klient się do końca nie zdecyduje na dokonanie zakupu.
Rejestracja nie powinna być obowiązkowa, ale może się wiązać z zakładaniem zamówienie, tak aby w formularzu, prócz danych adresowych podać login, hasło, maila i voila.
Sklep z herbatą - najlepszy sklep z herbatą w internecie 
-
Replacement
Rejestracja pomaga przyciągnąć stałych klientów, oferowane są dzięki temu często rabaty, z drugiej strony ogranicza też możliwość fake'owych zakupów w pół minuty, bez żadnej rejestracji/logowania. Chwila rejestracji i problem na stałe z głowy:)
-
Zakupoholiczka
Potwierdzam.Replacement pisze:Rejestracja pomaga przyciągnąć stałych klientów, oferowane są dzięki temu często rabaty, z drugiej strony ogranicza też możliwość fake'owych zakupów w pół minuty, bez żadnej rejestracji/logowania. Chwila rejestracji i problem na stałe z głowy:)
Fakt, jeśli kupuje coś drogiego typu pralka, tv czy zmywarka raczej prędko do tego sklepu nie wrócę. Natomiast warto rejestrować się we wszelkich sklepach delikatesowych albo książkowych. Przeważnie mają programy lojalnościowe i dzięki temu można zawsze coś zyskać. Warto je poczytać.
jako klient, który jednorazowo trafia do danego sklepu po konkretną rzecz to raczej drażni mnie obowiązkowa rejestracja. ale jeśli to sklep do którego często zaglądam - to rejestracja zdecydowanie ułatwia i przyspiesza dokonywanie zakupów.
Zgadzam się z tym poglądem,dla mnie także wydaje się to normalne że każdy klient rejestruje się w systemie sklepowym. W końcu jest to także bezpieczna opcja dla nas samych.
+ i - jak zawsze, ale bez rejestracji mamy więcej zamówień, często klient nie ma chęci zakładać konta więc tracimy klienta. Warto zachęcić do zakładania kont rabatami czy innymi udogodnieniami 
Sklep numizmatyczny ciekawa oferta dla kolekcjonerów.
Witajcie!
Jakoś więcej niż miesiąc temu czasu znalazłam ciekawy sklep internetowy. Przynajmniej tak mi się wydawał. Gdy doszło co do czego zamówiłam ze strony tego sklepu http://sklep.shemir.pl/ T-shirt. Cieszyłam się bardzo i nie mogłam się doczekać przesyłki. Zapłaciłam od razu (42zł). minął miesiąc czasu i koszulki jak nie było tak nie ma. Wysyłam do nich wiadomości, próbuje jakoś złapać kontakt z nimi, jakoś ich dorwać.
Więc słuchajcie http://sklep.shemir.pl/ <-------- ten sklep to jedna wielka ściema! Zdzierają kase tylko z ludzi a towarów nie wysyłają! Uważajcie na takie strony.
Jakoś więcej niż miesiąc temu czasu znalazłam ciekawy sklep internetowy. Przynajmniej tak mi się wydawał. Gdy doszło co do czego zamówiłam ze strony tego sklepu http://sklep.shemir.pl/ T-shirt. Cieszyłam się bardzo i nie mogłam się doczekać przesyłki. Zapłaciłam od razu (42zł). minął miesiąc czasu i koszulki jak nie było tak nie ma. Wysyłam do nich wiadomości, próbuje jakoś złapać kontakt z nimi, jakoś ich dorwać.
Więc słuchajcie http://sklep.shemir.pl/ <-------- ten sklep to jedna wielka ściema! Zdzierają kase tylko z ludzi a towarów nie wysyłają! Uważajcie na takie strony.
-
SzybkaPakaPL
No ja muszę przyznać,że czasem faktycznie może to odstraszać klientów, ale taka rejestracja zapewnia nam bezpieczeństwo oraz komfort obsługi w sklepie internetowym. robiąc tam zakupy zawsze warto pomyśleć o rejestracji,poświecić te 3 minuty i po sprawie.
-
naliroka13
tez jestem za tym by sie nie rejestrowac zwlaszcza jesli to bd zakup jednorazowy. ale teraz juz duzo sklepow ma mozlowosc zakupu bez rejestracji, z drugiej strony jesli jestem zadowolona z zakupow w danym sklepie to z reguly do niego wracam wiec warto byc w takim sklepie wielokrotnego uzytku zalogowanym:)
Według mnie rejestracja daje większe poczucie bezpieczeństwa zakupu. Choć sama nie zawsze korzytsam z takiego rozwiązania, zwykle szkoda mi na to czasu. Ale czasem rejestracja jest niezbędna by dokonać zakupów, w Złotych Wyprzedażach kupować można jedynie po założeniu i aktywowaniu konta.