Rejestracja w sklepie barierą w zakupach?

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
swenNL

Re: Rejestracja w sklepie barierą w zakupach?

Post autor: swenNL »

Równie dobrze mogą zrezygnować, bo na koniec przeczytają sobie regulamin i coś im się nie spodoba....

charm&beauty

Post autor: charm&beauty »

swenNL pisze:Równie dobrze mogą zrezygnować, bo na koniec przeczytają sobie regulamin i coś im się nie spodoba....
oczywiście bo mają do tego prawo.

onlineowiec

Post autor: onlineowiec »

No właśnie - każde niedociągnięcie w sklepie może spowodować, że akurat klient się do końca nie zdecyduje na dokonanie zakupu.

Awatar użytkownika
Herbatnik
Kontakt:

Post autor: Herbatnik »

Rejestracja nie powinna być obowiązkowa, ale może się wiązać z zakładaniem zamówienie, tak aby w formularzu, prócz danych adresowych podać login, hasło, maila i voila.
Sklep z herbatą - najlepszy sklep z herbatą w internecie :)

Replacement

Post autor: Replacement »

Rejestracja pomaga przyciągnąć stałych klientów, oferowane są dzięki temu często rabaty, z drugiej strony ogranicza też możliwość fake'owych zakupów w pół minuty, bez żadnej rejestracji/logowania. Chwila rejestracji i problem na stałe z głowy:)

Zakupoholiczka

Post autor: Zakupoholiczka »

Replacement pisze:Rejestracja pomaga przyciągnąć stałych klientów, oferowane są dzięki temu często rabaty, z drugiej strony ogranicza też możliwość fake'owych zakupów w pół minuty, bez żadnej rejestracji/logowania. Chwila rejestracji i problem na stałe z głowy:)
Potwierdzam. :)

Zenobi11

Post autor: Zenobi11 »

Fakt, jeśli kupuje coś drogiego typu pralka, tv czy zmywarka raczej prędko do tego sklepu nie wrócę. Natomiast warto rejestrować się we wszelkich sklepach delikatesowych albo książkowych. Przeważnie mają programy lojalnościowe i dzięki temu można zawsze coś zyskać. Warto je poczytać.

pisii35
Kontakt:

Post autor: pisii35 »

jako klient, który jednorazowo trafia do danego sklepu po konkretną rzecz to raczej drażni mnie obowiązkowa rejestracja. ale jeśli to sklep do którego często zaglądam - to rejestracja zdecydowanie ułatwia i przyspiesza dokonywanie zakupów.

FC_pl

Post autor: FC_pl »

Zgadzam się z tym poglądem,dla mnie także wydaje się to normalne że każdy klient rejestruje się w systemie sklepowym. W końcu jest to także bezpieczna opcja dla nas samych.

kostaki

Post autor: kostaki »

+ i - jak zawsze, ale bez rejestracji mamy więcej zamówień, często klient nie ma chęci zakładać konta więc tracimy klienta. Warto zachęcić do zakładania kont rabatami czy innymi udogodnieniami ;)
Sklep numizmatyczny ciekawa oferta dla kolekcjonerów.

puca

Post autor: puca »

Witajcie!
Jakoś więcej niż miesiąc temu czasu znalazłam ciekawy sklep internetowy. Przynajmniej tak mi się wydawał. Gdy doszło co do czego zamówiłam ze strony tego sklepu http://sklep.shemir.pl/ T-shirt. Cieszyłam się bardzo i nie mogłam się doczekać przesyłki. Zapłaciłam od razu (42zł). minął miesiąc czasu i koszulki jak nie było tak nie ma. Wysyłam do nich wiadomości, próbuje jakoś złapać kontakt z nimi, jakoś ich dorwać.
Więc słuchajcie http://sklep.shemir.pl/ <-------- ten sklep to jedna wielka ściema! Zdzierają kase tylko z ludzi a towarów nie wysyłają! Uważajcie na takie strony.

SzybkaPakaPL

Post autor: SzybkaPakaPL »

No ja muszę przyznać,że czasem faktycznie może to odstraszać klientów, ale taka rejestracja zapewnia nam bezpieczeństwo oraz komfort obsługi w sklepie internetowym. robiąc tam zakupy zawsze warto pomyśleć o rejestracji,poświecić te 3 minuty i po sprawie.

naliroka13

Post autor: naliroka13 »

tez jestem za tym by sie nie rejestrowac zwlaszcza jesli to bd zakup jednorazowy. ale teraz juz duzo sklepow ma mozlowosc zakupu bez rejestracji, z drugiej strony jesli jestem zadowolona z zakupow w danym sklepie to z reguly do niego wracam wiec warto byc w takim sklepie wielokrotnego uzytku zalogowanym:)

PolaRaksa

Post autor: PolaRaksa »

Według mnie rejestracja daje większe poczucie bezpieczeństwa zakupu. Choć sama nie zawsze korzytsam z takiego rozwiązania, zwykle szkoda mi na to czasu. Ale czasem rejestracja jest niezbędna by dokonać zakupów, w Złotych Wyprzedażach kupować można jedynie po założeniu i aktywowaniu konta.

ODPOWIEDZ