Jak walczyć z oszustami handlującymi w Internecie

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
Awatar użytkownika
Siateczka

Re: Jak walczyć z oszustami handlującymi w Internecie

Post autor: Siateczka »

Moim zdaniem najlepszą ochroną przed takimi ludźmi jest czytanie opinii. Tak jak na Allegro, jak widać, że sprzedawca ma negatywne komentarze to u mnie odpada jako sprzedający.

beti

Post autor: beti »

U mnie tak samo, jeśli ma dużo negatywów i jeśli na te negatywy nie odpowiada, od razu widać, że oszust.

Traffica

Post autor: Traffica »

Zgadza się,ja również bardzo często patrzę na opinie i jeżeli przeważają te negatywne to od razu dziękuje za zakupy.. Szkoda ryzykować,tym bardziej że aukcji i konkurencji nie brakuje.

puca

Post autor: puca »

Witajcie!
Jakoś więcej niż miesiąc temu czasu znalazłam ciekawy sklep internetowy. Przynajmniej tak mi się wydawał. Gdy doszło co do czego zamówiłam ze strony tego sklepu http://sklep.shemir.pl/ T-shirt. Cieszyłam się bardzo i nie mogłam się doczekać przesyłki. Zapłaciłam od razu (42zł). minął miesiąc czasu i koszulki jak nie było tak nie ma. Wysyłam do nich wiadomości, próbuje jakoś złapać kontakt z nimi, jakoś ich dorwać.
Więc słuchajcie http://sklep.shemir.pl/ <-------- ten sklep to jedna wielka ściema! Zdzierają kase tylko z ludzi a towarów nie wysyłają! Uważajcie na takie strony.

SzybkaPakaPL

Post autor: SzybkaPakaPL »

Ciężko walczyć z oszustami, moim zdaniem powinniśmy przede wszystkim czytać opinie przed zakupem,im więcej pozytywnych ma dany sklep czy ogólnie sprzedawca,tym lepiej. Zawsze wyznaję tą zasadę.

ODPOWIEDZ