Ten za tysiąc daje ubezpieczenie transakcji na większą kwotę
W polskich warunkach dla e-sklepu, jakiegoś butika podstawowy się w zupełności pod tym względem sprawdza. Na co ci bowiem ubezpieczenie na dziesiątki tysięcy dolarów jeśli sprzedajesz majtki w kropki
Poznaj po zabezpieczeniu SSL
Re: Poznaj po zabezpieczeniu SSL
Mogę sie zgodzic,wniosek z tego jest prosty: dopasujmy zabezpieczenia do ilosci zysku i rodzaju sprzedawanego towaru.
Zgadza się, jeśli sprzedajemy tanie towary to wystarczający będzie certyfikat SSL za 100 zł, jednak jeśli sprzedajemy "towar z górnej półki", warto pomyśleć nad certyfikatem nieco droższym (posiada ubezpieczenie, można wygenerować pieczęć czy mieć inny kolor np. zielony paska adresu url.). Posiadanie go wiąże się też z tym, że potencjalny klient jeśli pierwszy raz do nas trafi - szybciej jest w stanie nabrać zaufania do zakupów na takiej stronie.Eprice pisze:Mogę sie zgodzic,wniosek z tego jest prosty: dopasujmy zabezpieczenia do ilosci zysku i rodzaju sprzedawanego towaru.
P.S. Dodatkowo jeśli prowadzimy sprzedaż i zbieramy dane naszych klientów nie tylko do celów realizacji transakcji, ale również rozsyłamy reklamy - wymusza na nas stosowanie szyfrowania SSL Główny Inspektor Ochrony Danych Osobowych - pamiętajmy o tym.
Z tymi certyfikatami to jest tak, że co usługodawca to inne ceny. Strasznie to jest denerwujące bo wymusza to na nas poszukiwanie usług w dobrej cenie i na wysokim poziomie. Jak ktoś chce bez ubezpieczenia tylko kłódeczkę to po co płacić, można mieć za darmo, albo dobry programista takie zabezpieczenie wygeneruje. Ja nie pozwoliłbym sobie przy prowadzeniu sklepu na brak ubezpieczenia. Ktoś dostanie się do danych klientów i później trzeba będzie płacić. Takie standardowe ubezpieczenie jest w wysokości 10tys USD. Jak ktoś nie sprzedaje mercedesów to wystarczy
A sporo jest firm która ma w usługach certyfikaty. Home.pl ma Rapidssl za 600zł za rok. Spoko, tylko że ceny rapidów spadły już poniżej 100zł a oni chyba tego nie zauważyli. Az.pl to zauważył i ma po 189zł. Już troszkę lepiej. Tylko jak na mnie to i tak bez sensu skoro można go kupić poniżej 100. Ja mam ssl od comodo i jestem zadowolony. Comodo znałem już wcześniej z programów antywirusowych i firewalli i z tego co wynika z rankingów ich produkty są na bardzo dobrym poziomie. A ssl mają tańsze. Znalazłem ssl od comodo od 35zł za rok http://www.uti.pl/uslugi/bezpieczenstwo ... sl/cennik/
-
stworkipotworki
Niestety takie rzeczy się rozprzestrzenia w necie jak się czegoś nie doczyta. A dając rady i jeszcze podpierając się jakimś źródłem warto przeczytać do końca.
HOME.PL
Rapid SSL-200PLN
Rapid SSL Wildcart-600PLN
HOME.PL
Rapid SSL-200PLN
Rapid SSL Wildcart-600PLN
Chociażby po to żeby w przypadku wycieku danych kart kredytowych opłacić prawnika w przypadku pozwów o odszkodowania o d klientów.Na co ci bowiem ubezpieczenie na dziesiątki tysięcy dolarów jeśli sprzedajesz majtki w kropki
Ja polecam firmę w której mam certyfikat i swój sklep na serwerze. Ceny są niskie, a kwoty ubezpieczenia sprawiają że spię spokojnie