Czy warto zatrudnić prawnika do sporządzenia regulaminu sklepu internetowego ?
Czy warto zatrudnić prawnika do sporządzenia regulaminu sklepu internetowego ?
Jestem świeżym przedsiębiorcą, ale dużo czytam o prawie. Zastanawiam się czy warto zatrudnić prawnika do sporządzenia regulaminu sklepu internetowego itp., czy lepiej samemu się za to zabrać? Jakie macie doświadczenie w tym temacie i jeśli macie sprawdzonego prawnika to podajcie kontakt.
-
KingaSkyShop
Re: Czy warto zatrudnić prawnika do sporządzenia regulaminu sklepu internetowego ?
Ja bym zainwestowała w profesjonalny, żeby nie pominąć żadnej kwestii. Dodatkowo niektóre pojęcia dotyczące samej sprzedaży (momentu jej zaistnienia) są dość mocno nieintuicyjne - przynajmniej dla mnie. Dobry regulamin zabezpiecza zarówno kupującego, jak i Ciebie przed nieuczciwymi kupującymi. Jednorazowa opłata daje święty spokój, a Ty możesz działać.
Oczywiście, wiele sklepów decyduje się na samodzielne stworzenie regulaminu i działają dobrze - przeważnie do pierwszej większej sprzeczki z klientem lub Twojej pomyłki.
Jeśli zdecydujesz się na pisanie regualminu samodzielnie to nie kopiuj niczego 1:1, bo ktoś może mieć do tego prawa autorskie.
W Sky-Shop masz pakiet korzyści, w którym znajdziesz też regulamin sklepu internetowego wraz z polityką RODO.
Oczywiście, wiele sklepów decyduje się na samodzielne stworzenie regulaminu i działają dobrze - przeważnie do pierwszej większej sprzeczki z klientem lub Twojej pomyłki.
Jeśli zdecydujesz się na pisanie regualminu samodzielnie to nie kopiuj niczego 1:1, bo ktoś może mieć do tego prawa autorskie.
W Sky-Shop masz pakiet korzyści, w którym znajdziesz też regulamin sklepu internetowego wraz z polityką RODO.