Jaki hosting dla sklepu - home.pl czy nazwa.pl?

Ogólne dyskusje na temat prowadzenia sklepu internetowego.
grosik

Jaki hosting dla sklepu - home.pl czy nazwa.pl?

Post autor: grosik »

Niedługo będę otwierał swój pierwszy sklep internetowy i mam dylemat - jaką firmę hostingową wybrać?
Biorę pod uwagę tylko dwie - home.pl i nazwa.pl.

Jak macie jakieś doświadczenia z tymi firmami to dajcie znać - to dla mnie cenne informacje na tym etapie.

ekozwierzak

Re: Jaki hosting dla sklepu - home.pl czy nazwa.pl?

Post autor: ekozwierzak »

Także stanęliśmy przed takim dylematem, jednak obie te firmy jakoś nie przypadły mi do gustu i nie wzbudziły naszego zaufania i stanęło na tym, że firma która projektowała sklep, zajmuje się nim od strony technicznej także zajmuje się hostingiem sklepu i dostaliśmy jeszcze zniżkę :D Wyszło taniej, firmę już znamy i mamy kompleksową obsługę :)

grosik

Post autor: grosik »

Najważniejsze, żeby wszystko dobrze działało i nie było częstych awarii :)

Ja jednak muszę wybrać firmę spośród tych dwóch, innej opcji aktualnie nie biorę pod uwagę.

swenNL

Post autor: swenNL »

Jeżeli chodzi o home-a, to nie mogę się wypowiedzieć. Natomiast w kwestii nazwa.pl - mój znajomy miał już kilka sporych awarii w tym roku (danych nie stracił, ale strony nie były widoczne w sieci przez jakiś czas, nie miał dostępu do poczty), także raczej ja bym ich nie wybrał.

Awatar użytkownika
sen

Post autor: sen »

Witam
Z czystym sumieniem mogę polecić linuxpl.com, mają fajną ofertę cenową i dobrą obsługę, pomogą Ci w razie kłopotów.

krzysiuus

Post autor: krzysiuus »

Obydwa to drogi szajs...
Polecam linuxpl.com w pakiecie ze sklepem.
Szablony aukcji allegro - Dodatki do aukcji

Awatar użytkownika
c2h5oh

Post autor: c2h5oh »

krzysiuus pisze:Polecam linuxpl.com w pakiecie ze sklepem.
Od nich to byle dalej.
http://linuxpl.podstrona.pl
http://www.forum.optymalizacja.com/inde ... opic=22275
http://tinypaste.com/b88fabf

Awatar użytkownika
sen

Post autor: sen »

To są jakieś stare przypadki. Po za tym nie zetknąłem się z negatywnymi opiniami.

swenNL

Post autor: swenNL »

Ja w takich mniejszych firmach nie kupiłbym hostingu.
Bałbym się, że firma zniknie z rynku wraz z moimi danymi....

Konsultant
Kontakt:

Post autor: Konsultant »

Ja korzystam z tej oferty >>

Z supportem nigdy nie miałem problemu. Odpowiedzi otrzymuję nawet
po kilku minutach. Wszystko mi działa i nie mam żadnych awarii.

Polecam :D
Konsultantka FM Group - Zostań Konsultantką FM Group!

Awatar użytkownika
c2h5oh

Post autor: c2h5oh »

sen pisze:To są jakieś stare przypadki. Po za tym nie zetknąłem się z negatywnymi opiniami.
Problem, że może i przypadki są stare, ale ludzie w firmie w znakomitej większości ci sami.
Byłem kiedyś ich klientem i nie miałem jakiś traumatycznych przejść, ale nie mogę też powiedzieć żeby się na plus wyróżnili.

krzysiuus

Post autor: krzysiuus »

To na pewno nie jest mała firma i działa już od kilku dobrych lat. Mam u nich 3 serwery wirtualne i 0 problemów. Szybka obsługa, stabilność usług czego chcieć więcej?
Szablony aukcji allegro - Dodatki do aukcji

komp4me.pl

Post autor: komp4me.pl »

grosik pisze:Niedługo będę otwierał swój pierwszy sklep internetowy i mam dylemat - jaką firmę hostingową wybrać?
Biorę pod uwagę tylko dwie - home.pl i nazwa.pl.

Jak macie jakieś doświadczenia z tymi firmami to dajcie znać - to dla mnie cenne informacje na tym etapie.
Osobiście zdecydowałem się na hosting w Home . Jest profesjonalny. Można go łatwo zintegrować z większością serwisów internetowych. Nie należy do tanich, ale uważam, że jest bardzo dobry, choć oczywiście wiele brakuje do doskonałości. Wymaga wiele nauki w obsłudze, ale to w sumie dobrze.

Witold1983
Kontakt:

Post autor: Witold1983 »

Ja korzystam z nazwy i w odróżnieniu od linuxpl ma potężne parametry: 450GB transferu danych miesięcznie i 25GB powierzchni dysku - ale jak ktoś ma mało asortymentu to linuxpl pewnie będzie lepszy
Ostatnio nie wiem czy to moje łącze się psuje czy to wina nazwy, ale moja strona trochę długawo mi się otwierają
Pracowałem z Homem - skrypty serwera w odróżnieniu do nazwy są poprzerabiane przez programistów a przez to korzystanie z części funckji może być utrudnione np. domyślny język php Homa jest angielski - i datę mi zwracał po angielsku - da się obejść ale po co...

stworkipotworki

Post autor: stworkipotworki »

Ja mam w home i najpierw dokonalam wyboru a potem dopiero wczytałam się w opinie. Cena jest wysoka i tak jak wszyscy sugerują taniej w perspektywie paroletniej wychodzi zakup oprogramowania, ktorego kupujący staje się właścicielem. Home zresztą i tak korzysta z gotowych rozwiązań-nie jest to ich autorski sklep. Więc własny sklep + jedynie domena na home. Także grzebanie w kodzie jest ograniczone. Może to i lepiej aby co niektórzy nie spaprali za dużo. Ja jednak aby zmienić cokolwiek to musiałam siedziec nawet czasami godzinami aby dogrzebać się do jakiegoś szczegółu.
Jeżeli jednak chodzi o support to wszystko na pięć plus. I dlatego dla początkujących to jak najbardziej polecam takie gotowe rozwiązania i jak najbardziej home.pl. Dla dużych sklepów z porządnym obrotem (i możliwościami finansowymi) to jednak wlasny projekt we współpracy ze specjalistami a nie gotowiec.

http://www.stworkipotworki.pl

ODPOWIEDZ