Google Adsense

Ogólne dyskusje na temat prowadzenia sklepu internetowego.
AgnieszkaM

Google Adsense

Post autor: AgnieszkaM »

A co z Google Adsense? Czy korzystaliście już z tego? Czy umieszczaliście na swoich stronach tego typu reklamy? Jak z rozliczeniami z Google?

Pozdrawiam i czekam na Wasze odpowiedzi.

Mostek

Re: Google Adsense

Post autor: Mostek »

Ja korzystałem z Adsense, można je fajnie konfigurować i wtopić w swoją stronę, żeby nie rzucały się za bardzo w oczy :) Google rzeczywiście płaci, także polecam.

AgnieszkaM

Google AdSense

Post autor: AgnieszkaM »

Też już korzystam, rzeczywiście fajna sprawa. ;) Może zarobki niewielkie, ale zawsze coś.

mc123

Post autor: mc123 »

Ja miałam dosyć spore zarobki, ale po jakimś czasie Google zablokowało mi Adsense, bo podobno były jakieś nieprawidłowe kliknięcia. Pisałam do nich, ale niestety nic z tego, straciłam tylko kasę. Także po takim podejściu Google, już więcej nie zainstaluję tych reklam.

krzysiuus

Post autor: krzysiuus »

Google w dużej mierze blokuje większość kont. Jakby wypłacali wszytkim to poszliby na dno. Ja osobiście staram się tego badziewia unikac.
Szablony aukcji allegro - Dodatki do aukcji

mc123

krzysiuus pisze:Google w dużej mierze blokuje większość kont. Jakby wypłacali wszytkim to poszliby na dno. Ja osobiście staram się tego badziewia unikac.
Hmmm, ciekawa teoria. Mogłabym w nią uwierzyć, po tym, co zrobili z moim kontem.

Awatar użytkownika
c2h5oh

Post autor: c2h5oh »

Zawieszane są przede wszystkim konta zarabiających niewielkie kwoty. Przy kilku klikach dziennie wystarczy jeden idiota złośliwie klikający w reklamy, żeby nabić lewe kliknięcia to poziomu np 80%...

swenNL

Post autor: swenNL »

c2h5oh pisze:Zawieszane są przede wszystkim konta zarabiających niewielkie kwoty. Przy kilku klikach dziennie wystarczy jeden idiota złośliwie klikający w reklamy, żeby nabić lewe kliknięcia to poziomu np 80%...
To w takim razie jest to trochę nie fair ze strony Google... Mali mogą bardzo łatwo zostać zablokowani np. przez nieuczciwą konkurencję.

Awatar użytkownika
c2h5oh

Post autor: c2h5oh »

Problem jest taki, że Google musi w takim wypadku zdecydować po czyjej jest stronie: reklamodawcy, który płaci Google za klika (i jak płaci za "puste" kliki to jest mało szczęśliwy), czy też potencjalnie nieuczciwego wydawcy (automat nie jest w stanie stwierdzić czy naklikał właściciel, czy ktoś złośliwy).
I tak, wiele małych kont zostało zablokowanych niesłusznie, ale nic się z tym nie da zrobić - albo zadowolą reklamodawców, albo małych wydawców.

mc123

Dlatego ja już całkowicie zrezygnowałam z Google, zarówno Adsense jak i Adwords i po tym jak mi zablokowali konto, nie zamierzam do nich wrócić.

Goska11

Post autor: Goska11 »

U mnie w pracy szeroko korzystano z Adsense i nie bylo z tym problemu. Trzeba jednka sobie to powiedziec ze byl to wieksza firma ktorej sie ta zabawa kalkulowala. Osobiscie uwazam ze przy skromniejszych dzialanosciach internetowych nie jest ot konieczne bo torche samieszanai przy tym jest.

antyadsense

Post autor: antyadsense »

Zgadza się, że Adsense niesłusznie blokuje konta - mnie samą też to spotkało ich polityka i rzekomo generowanie sztucznego ruchu i inne bzdury związane z rzekomym samodzielnym klikaniem w reklamy doprowadza mnie do szału! Bo sama nie robię nic co możnaby podciągnąć pod powyższe stwierdzenia a bana i tak dali - skandal. Dlatego popieram tą inicjatywe na facebooku i AntyAdsense Funpage - link to strony poniżej - dla zainteresowanych

http://www.facebook.com/pages/AntyAdsen ... 0960954305

mariuszc
Kontakt:

Post autor: mariuszc »

jeśli stronę odwiedza bardzo dużo użytkowników, to można pomyśleć o adsense albo adtailty i coś zarobić się da.

ODPOWIEDZ