prezentacje 3d w sklepie?

Ogólne dyskusje na temat prowadzenia sklepu internetowego.
antytost

prezentacje 3d w sklepie?

Post autor: antytost »

czy macie jakies doswiadczenia z prezentacjami 3d produktow? czy to zwieksza sprzedaz? znalazlem ostatnio taka firme we wroclawiu co robi cos takiego, wyglada to ciekawie, bo mozna obejrzec z kazdej strony i naturalnie wyglada. tylko troche mnie koszty przerazaja... Czekam na jakies ciekawe info:)

pzdr

Kate

Re: prezentacje 3d w sklepie?

Post autor: Kate »

Jak dla mnie takie prezentacje są super! Pokazują dokładnie jak wygląda produkt. Myślę, że również zwiększają sprzedaż. Na pewno taka prezentacja w sklepie internetowym wygląda bardzo profesjonalnie.

polaaa70

Post autor: polaaa70 »

Osobiście nie korzystałam nigdy z takiej formy prezentacji produktów ale wydaje mi się, że test to coś co może przyciągnąć uwagę kupujących. Możliwość obejrzenia produktu z każdej strony to rozwiązanie, z którym kojarzą mi się głównie plusy (jedynym minusem mogą być wspomniane wysokie koszty). Ja osobiście jestem za !

Awatar użytkownika
agata

Post autor: agata »

Pomysł jak najbardziej na czasie...Sklep z produktami w 3D będzie się wydawał o wiele bardziej profesjonalny, koszty rzeczywiście będą większe, ale klienci z pewnością to docenią...
Agencja Interaktywna PR Kreator.Tworzymy kampanie wizerunkowe dla firm w sieci. Specjalizujemy się w copywritingu, piszemy teksty reklamowe na strony www, ulotki i plakaty.Uruchomiliśmy także oprogramowanie dla sklepów internetowych-EpokSystem.pl

PolaRaksa

Post autor: PolaRaksa »

Dobrze jest zobaczyć produkt w takiej perspektywie, poza tym każda innowacja, ulepszenie wpływa na korzyść sklepu.

OpisyProduktow
Kontakt:

Post autor: OpisyProduktow »

Koszty są większe, niestety dużo większe! Sami zajmujemy się dostarczaniem zdjęć oraz opisów do sklepów i nie jest łatwo z prezentacjami 3D, chociaż uważam, że jest to świetna sprawa i może mocno zwiększyć obroty w sklepie.

Robiłam w marcu tego roku badania związane z prezentacją produktów w sklepach internetowych (głównie branża FMCG) i wyniki pokazały..... dobry opis i zdjęcie produktu potrafią zwiększyć prawdopodobieństwo sprzedaży ponad 60%, a to jest dużo... zatem jeśli ktoś ma możliwość tworzenia prezentacji 3D to gorąco zachęcam. Nie musi być to dla wszystkich produktów - wystarczy dla kilku obecnie promowanych.
http://opisyproduktow.pl/ - darmowe opisy i zdjęcia dla sklepów internetowych

swenNL

Post autor: swenNL »

Ciekawy temat. A jak to technicznie wygląda? Jest do tego jakieś specjalne urządzenie/nakładka np. na aparat? Można to robić samemu?

Ilona Godlewska

Post autor: Ilona Godlewska »

swenNL pisze:Ciekawy temat. A jak to technicznie wygląda? Jest do tego jakieś specjalne urządzenie/nakładka np. na aparat? Można to robić samemu?
Tak, można wykonywać takie prezentacje samemu. Potrzebna jest do tego platforma obrotowa do umieszczenia przedmiotu, oraz program w którym tworzy się później prezetacje 3D. http://www.topscan3d.net/website/PL/produkty3d.html

swenNL

Z tego co widziałem pod tym linkiem, to sporo z tym roboty, ale dla efektu 3d chyba warto.

Ilona Godlewska

Fakt, trochę pracy trzeba w to włożyć, ale nie jest to trudne. Najwięcej czasu chyba zajmuje obróbka zdjęć. Reszta idzie sprawnie. No i myślę, że dla takiego efektu warto ! :wink:

murti
Kontakt:

Post autor: murti »

No właśnie, chodzi o to czy koszty zostaną zrekompensowane przez większe wpływy ze sprzedaży.

swenNL

murti pisze:No właśnie, chodzi o to czy koszty zostaną zrekompensowane przez większe wpływy ze sprzedaży.
Taka prezentacja to na pewno "krok naprzód", ale od tego, jak to przełoży się na sprzedaż zależy jeszcze wiele czynników.

Ilona Godlewska

swenNL pisze:Taka prezentacja to na pewno "krok naprzód", ale od tego, jak to przełoży się na sprzedaż zależy jeszcze wiele czynników.
To na pewno, ale czytałam, że Niemcy przeprowadzili badania na ten temat i wyniki pokazują, że takie prezentacje 3D produktów zwiększają sprzedaż aż sześciokrotnie. A żeby się taka inwestycja zwróciła to myślę, że nawet dwukrotny wzrost sprzedaży jest w zupełności wystarczający. Więc cała reszta to już dla nas tylko czysty zysk. Poza tym to jest nowa forma pokazywania produktów, a co za tym idzie zaciekawia klienta, zaskakuje, powoduje, że klient nie porzuca strony, a wręcz przeciwnie - pozostaje na niej dłużej, źeby nacieszyć oko produktem który może dokładnie sobie obejrzeć i powiększyć. Dlatego myślę, że warto zainwestować.

swenNL

Ilona Godlewska pisze:takie prezentacje 3D produktów zwiększają sprzedaż aż sześciokrotnie.
Aż sześciokrotnie? Nie chce się wierzyć...
Ciekawe, jak dokładnie przeprowadzili to badanie.

OpisyProduktow
Kontakt:

Post autor: OpisyProduktow »

myślę, że zaprezentowanie tylko kilku produktów w sklepie w formie 3d (kluczowych) może dać bardzo duże efekty... warto tylko wtedy pamiętać o dobrej prezentacji pozostałych produktów, już niekoniecznie w 3d, ale powinny mieć dobre zdjęcia i opisy, a klienci na pewno to docenią..
http://opisyproduktow.pl/ - darmowe opisy i zdjęcia dla sklepów internetowych

ODPOWIEDZ