prezentacje 3d w sklepie?
prezentacje 3d w sklepie?
czy macie jakies doswiadczenia z prezentacjami 3d produktow? czy to zwieksza sprzedaz? znalazlem ostatnio taka firme we wroclawiu co robi cos takiego, wyglada to ciekawie, bo mozna obejrzec z kazdej strony i naturalnie wyglada. tylko troche mnie koszty przerazaja... Czekam na jakies ciekawe info:)
pzdr
pzdr
Re: prezentacje 3d w sklepie?
Jak dla mnie takie prezentacje są super! Pokazują dokładnie jak wygląda produkt. Myślę, że również zwiększają sprzedaż. Na pewno taka prezentacja w sklepie internetowym wygląda bardzo profesjonalnie.
Osobiście nie korzystałam nigdy z takiej formy prezentacji produktów ale wydaje mi się, że test to coś co może przyciągnąć uwagę kupujących. Możliwość obejrzenia produktu z każdej strony to rozwiązanie, z którym kojarzą mi się głównie plusy (jedynym minusem mogą być wspomniane wysokie koszty). Ja osobiście jestem za !
Pomysł jak najbardziej na czasie...Sklep z produktami w 3D będzie się wydawał o wiele bardziej profesjonalny, koszty rzeczywiście będą większe, ale klienci z pewnością to docenią...
Agencja Interaktywna PR Kreator.Tworzymy kampanie wizerunkowe dla firm w sieci. Specjalizujemy się w copywritingu, piszemy teksty reklamowe na strony www, ulotki i plakaty.Uruchomiliśmy także oprogramowanie dla sklepów internetowych-EpokSystem.pl
Dobrze jest zobaczyć produkt w takiej perspektywie, poza tym każda innowacja, ulepszenie wpływa na korzyść sklepu.
-
OpisyProduktow
- Kontakt:
Koszty są większe, niestety dużo większe! Sami zajmujemy się dostarczaniem zdjęć oraz opisów do sklepów i nie jest łatwo z prezentacjami 3D, chociaż uważam, że jest to świetna sprawa i może mocno zwiększyć obroty w sklepie.
Robiłam w marcu tego roku badania związane z prezentacją produktów w sklepach internetowych (głównie branża FMCG) i wyniki pokazały..... dobry opis i zdjęcie produktu potrafią zwiększyć prawdopodobieństwo sprzedaży ponad 60%, a to jest dużo... zatem jeśli ktoś ma możliwość tworzenia prezentacji 3D to gorąco zachęcam. Nie musi być to dla wszystkich produktów - wystarczy dla kilku obecnie promowanych.
Robiłam w marcu tego roku badania związane z prezentacją produktów w sklepach internetowych (głównie branża FMCG) i wyniki pokazały..... dobry opis i zdjęcie produktu potrafią zwiększyć prawdopodobieństwo sprzedaży ponad 60%, a to jest dużo... zatem jeśli ktoś ma możliwość tworzenia prezentacji 3D to gorąco zachęcam. Nie musi być to dla wszystkich produktów - wystarczy dla kilku obecnie promowanych.
http://opisyproduktow.pl/ - darmowe opisy i zdjęcia dla sklepów internetowych
Ciekawy temat. A jak to technicznie wygląda? Jest do tego jakieś specjalne urządzenie/nakładka np. na aparat? Można to robić samemu?
-
Ilona Godlewska
Tak, można wykonywać takie prezentacje samemu. Potrzebna jest do tego platforma obrotowa do umieszczenia przedmiotu, oraz program w którym tworzy się później prezetacje 3D. http://www.topscan3d.net/website/PL/produkty3d.htmlswenNL pisze:Ciekawy temat. A jak to technicznie wygląda? Jest do tego jakieś specjalne urządzenie/nakładka np. na aparat? Można to robić samemu?
Z tego co widziałem pod tym linkiem, to sporo z tym roboty, ale dla efektu 3d chyba warto.
-
Ilona Godlewska
Fakt, trochę pracy trzeba w to włożyć, ale nie jest to trudne. Najwięcej czasu chyba zajmuje obróbka zdjęć. Reszta idzie sprawnie. No i myślę, że dla takiego efektu warto ! 
No właśnie, chodzi o to czy koszty zostaną zrekompensowane przez większe wpływy ze sprzedaży.
Taka prezentacja to na pewno "krok naprzód", ale od tego, jak to przełoży się na sprzedaż zależy jeszcze wiele czynników.murti pisze:No właśnie, chodzi o to czy koszty zostaną zrekompensowane przez większe wpływy ze sprzedaży.
-
Ilona Godlewska
To na pewno, ale czytałam, że Niemcy przeprowadzili badania na ten temat i wyniki pokazują, że takie prezentacje 3D produktów zwiększają sprzedaż aż sześciokrotnie. A żeby się taka inwestycja zwróciła to myślę, że nawet dwukrotny wzrost sprzedaży jest w zupełności wystarczający. Więc cała reszta to już dla nas tylko czysty zysk. Poza tym to jest nowa forma pokazywania produktów, a co za tym idzie zaciekawia klienta, zaskakuje, powoduje, że klient nie porzuca strony, a wręcz przeciwnie - pozostaje na niej dłużej, źeby nacieszyć oko produktem który może dokładnie sobie obejrzeć i powiększyć. Dlatego myślę, że warto zainwestować.swenNL pisze:Taka prezentacja to na pewno "krok naprzód", ale od tego, jak to przełoży się na sprzedaż zależy jeszcze wiele czynników.
Aż sześciokrotnie? Nie chce się wierzyć...Ilona Godlewska pisze:takie prezentacje 3D produktów zwiększają sprzedaż aż sześciokrotnie.
Ciekawe, jak dokładnie przeprowadzili to badanie.
-
OpisyProduktow
- Kontakt:
myślę, że zaprezentowanie tylko kilku produktów w sklepie w formie 3d (kluczowych) może dać bardzo duże efekty... warto tylko wtedy pamiętać o dobrej prezentacji pozostałych produktów, już niekoniecznie w 3d, ale powinny mieć dobre zdjęcia i opisy, a klienci na pewno to docenią..
http://opisyproduktow.pl/ - darmowe opisy i zdjęcia dla sklepów internetowych