Sklep internetowy z książkami

Ogólne dyskusje na temat prowadzenia sklepu internetowego.
swenNL

Sklep internetowy z książkami

Post autor: swenNL »

Witajcie. Niedługo wracam do Polski po długiej nieobecności i chciałbym tu otworzyć sklep internetowy z książkami. Mam pytania do właścicieli takich sklepów:

1. Czy samodzielnie uzupełnialiście bazę produktów, czy lepiej zatrudnić do tego jakiegoś studenta?

2. Ile trzeba przeznaczyć na reklamę, żeby zaistnieć w tej branży (księgarnie internetowe)?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

KasiaK

Re: Sklep internetowy z książkami

Post autor: KasiaK »

Ja uzupełniałam sama, bardzo dużo roboty. W promocję jeszcze nie inwestowałam, myślę, że na początku zacznę własnymi siłami rozkręcić sklep.

Awatar użytkownika
agata

Post autor: agata »

Jeśli chodzi o wprowadzanie produktów nie powinno to zająć aż tak wiele czasu...jeśli jednak wolisz go przeznaczyć na aktywną promocję sklepu możesz wynająć kogoś kto odwali za Ciebie brudną robotę. jeśli chodzi o koszty promocji to nie można jednoznacznie stwierdzić ile to będzie kosztować. Możesz na to wydać kilkadziesiąt złotych albo kilka tysięcy. Internetowa księgarnia to biznes ,który wiąże się z dość dużą konkurencyjnością...
Agencja Interaktywna PR Kreator.Tworzymy kampanie wizerunkowe dla firm w sieci. Specjalizujemy się w copywritingu, piszemy teksty reklamowe na strony www, ulotki i plakaty.Uruchomiliśmy także oprogramowanie dla sklepów internetowych-EpokSystem.pl

Traffica

Post autor: Traffica »

Najlepiej przeznaczyć jak największa liczbę środków na promocję sklepu. Jak wiadomo reklama jest absolutną podstawą tego aby w ogóle zaistnieć na rynku. Początkowo spróbuj prowadzić sprzedaż samodzielnie,dopóki biznes się nie rozkręci.

Darmocha24.pl

Post autor: Darmocha24.pl »

Taka kwestia jesli chodzi o przesyłki. Jakiś czas temu kupowałam książki w ilości około 20 sztuk, zamówienie na ponać 600 zł - proszę róbcie darmowe przesyłki w takich kwestiach!
http://darmocha24.pl/ Kupujesz, nie żałujesz!

Awatar użytkownika
sen

Post autor: sen »

U nas darmowa przesyłka jest od 300 zł :)

Darmocha24.pl

Post autor: Darmocha24.pl »

sen pisze:U nas darmowa przesyłka jest od 300 zł :)
I bardzo dobrze, że taka przesyłka jest. Niestety w wielu sklepach, które oferują bardzo atrakcyjne ceny książek przesyłki darmowej nie ma.
http://darmocha24.pl/ Kupujesz, nie żałujesz!

Awatar użytkownika
sen

Post autor: sen »

Pamiętaj, że księgarnie mają bardzo niskie marże. Kiedyś miały 3-5%. Nie wiem jak jest teraz.

Awatar użytkownika
ink-discount

Post autor: ink-discount »

Jesli jest duza marza na produktach zo mozna sobie pozwolic na to aby przesylki wysylac gratis :)

Awatar użytkownika
Herbatnik
Kontakt:

Post autor: Herbatnik »

Nie ma nic za darmo. Jeśli przesyłka jest "darmowa" to sklep nadrabia to czym innym.
Sklep z herbatą - najlepszy sklep z herbatą w internecie :)

fredi

Post autor: fredi »

To fakt , oprócz tego uważam , że internet jest już dość mocno nasycony sklepami z książkami, trudno się będzie przebić przez konkurencję dość już dobrze wypozycjonowaną.

ODPOWIEDZ