Sklep internetowy z książkami
Sklep internetowy z książkami
Witajcie. Niedługo wracam do Polski po długiej nieobecności i chciałbym tu otworzyć sklep internetowy z książkami. Mam pytania do właścicieli takich sklepów:
1. Czy samodzielnie uzupełnialiście bazę produktów, czy lepiej zatrudnić do tego jakiegoś studenta?
2. Ile trzeba przeznaczyć na reklamę, żeby zaistnieć w tej branży (księgarnie internetowe)?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
1. Czy samodzielnie uzupełnialiście bazę produktów, czy lepiej zatrudnić do tego jakiegoś studenta?
2. Ile trzeba przeznaczyć na reklamę, żeby zaistnieć w tej branży (księgarnie internetowe)?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Re: Sklep internetowy z książkami
Ja uzupełniałam sama, bardzo dużo roboty. W promocję jeszcze nie inwestowałam, myślę, że na początku zacznę własnymi siłami rozkręcić sklep.
Jeśli chodzi o wprowadzanie produktów nie powinno to zająć aż tak wiele czasu...jeśli jednak wolisz go przeznaczyć na aktywną promocję sklepu możesz wynająć kogoś kto odwali za Ciebie brudną robotę. jeśli chodzi o koszty promocji to nie można jednoznacznie stwierdzić ile to będzie kosztować. Możesz na to wydać kilkadziesiąt złotych albo kilka tysięcy. Internetowa księgarnia to biznes ,który wiąże się z dość dużą konkurencyjnością...
Agencja Interaktywna PR Kreator.Tworzymy kampanie wizerunkowe dla firm w sieci. Specjalizujemy się w copywritingu, piszemy teksty reklamowe na strony www, ulotki i plakaty.Uruchomiliśmy także oprogramowanie dla sklepów internetowych-EpokSystem.pl
Najlepiej przeznaczyć jak największa liczbę środków na promocję sklepu. Jak wiadomo reklama jest absolutną podstawą tego aby w ogóle zaistnieć na rynku. Początkowo spróbuj prowadzić sprzedaż samodzielnie,dopóki biznes się nie rozkręci.
-
Darmocha24.pl
Taka kwestia jesli chodzi o przesyłki. Jakiś czas temu kupowałam książki w ilości około 20 sztuk, zamówienie na ponać 600 zł - proszę róbcie darmowe przesyłki w takich kwestiach!
http://darmocha24.pl/ Kupujesz, nie żałujesz!
U nas darmowa przesyłka jest od 300 zł 
-
Darmocha24.pl
I bardzo dobrze, że taka przesyłka jest. Niestety w wielu sklepach, które oferują bardzo atrakcyjne ceny książek przesyłki darmowej nie ma.sen pisze:U nas darmowa przesyłka jest od 300 zł
http://darmocha24.pl/ Kupujesz, nie żałujesz!
Pamiętaj, że księgarnie mają bardzo niskie marże. Kiedyś miały 3-5%. Nie wiem jak jest teraz.
- ink-discount
Jesli jest duza marza na produktach zo mozna sobie pozwolic na to aby przesylki wysylac gratis 
Nie ma nic za darmo. Jeśli przesyłka jest "darmowa" to sklep nadrabia to czym innym.
Sklep z herbatą - najlepszy sklep z herbatą w internecie 
To fakt , oprócz tego uważam , że internet jest już dość mocno nasycony sklepami z książkami, trudno się będzie przebić przez konkurencję dość już dobrze wypozycjonowaną.