Pozycjonujecie się tylko na wyniki w Google, czy też w innych wyszukiwarkach?
Pozycjonowanie
Pozycjonowanie
Ciekaw jestem, czy korzystacie z firm zewnętrznych, które zajmują się pozycjonowaniem, czy robicie to we własnym zakresie. W tych czasach bez tego ani rusz... 
Re: Pozycjonowanie
Zajmuję się sam, ale to dlatego, że najpierw zajmowałem się pozycjonowaniem, a dopiero później handlem.
Ponad 95% ruchu z wyszukiwarek to ruch z Google, przy podobnych pozycjach w wynikach - można olać wszystko inne.
Ponad 95% ruchu z wyszukiwarek to ruch z Google, przy podobnych pozycjach w wynikach - można olać wszystko inne.
Od czego zacząć w pozycjonowaniu sklepu?
Przede wszystkim Twój sklep musi być dobrze zbudowany i zoptymalizowany pod względem pozycjonowania (przyjazne linki, poprawny kod HTML itp.).
musisz zadbać o to, żeby dużo stron umieszczało linki do Ciebie, chodzi oczywiście o wartościowe strony...
to całe pozycjonowanie to jedno wielkie oszustwo... na najlepszych pozycjach nie są strony, które są najbardziej wartościowe, tylko te, które zainwestowały dużo w pozycjonowanie... Mam nadzieję, że Google zmieni algorytm i będzie wyłapywał wszelkie przypadki sztucznego pozycjonowania...
-
onlineowiec
trochę w tym racji
na pewno Google pracuje nad coraz doskonalszymi algorytmami, jednak wiadomo, że nigdy nie będzie to idealne, bo... nie jest to możliwe (przynajmniej w tych czasach na obecnym poziomie IT
). Zawsze znajdzie się jakiś sposób na obejście algorytmu.
Google w Polsce jest numerem 1 pośród wyszukiwarek i sukces bardzo wielu firm zależy właśnie od pozycji na liście wyników tej wyszukiwarki, dlatego nie dziwcie się, że o dobrą pozycję toczone są takie walki i wszyscy kombinują, co by tu zrobić, żeby być wyżej.
Proponuję tradycyjne metody i samemu się pobawić w dodawanie linków do katalogów stron oraz w artykułach.
-
drzeweczka.pl
- Kontakt:
Pozycjonowanie to nic trudnego - najważniejsze to dodawanie linków do katalogów. Jest to trochę żmudne, ale i na to są sposoby.
Na Allegro można kupić program, który ułatwia ręczne dodawanie linków do katalogów (wszelkie roboty które same dodają do katalogów niby są nie wskazane - tak czytałem na różnych forach). Ja go kupiłem i jestem zadowolony - pomaga zaoszczędzić sporo czasu, choć niestety z pośród kilku tysięcy katalogów w jego bazie większość już się nadaje do kosza - ale w sumie po co mi kilka tysięcy katalogów...
Jak nie macie jakiś bardzo dużych wymagań co do pozycji w google to taki sposób chyba wystarczy, a jeśli zależy Wam koniecznie na czołowych pozycjach to jak się na tym nie znacie to chyba trzeba poświęcić trochę (a właściwie dużo) kasy dla firmy pozycjonującej.
Na Allegro można kupić program, który ułatwia ręczne dodawanie linków do katalogów (wszelkie roboty które same dodają do katalogów niby są nie wskazane - tak czytałem na różnych forach). Ja go kupiłem i jestem zadowolony - pomaga zaoszczędzić sporo czasu, choć niestety z pośród kilku tysięcy katalogów w jego bazie większość już się nadaje do kosza - ale w sumie po co mi kilka tysięcy katalogów...
Jak nie macie jakiś bardzo dużych wymagań co do pozycji w google to taki sposób chyba wystarczy, a jeśli zależy Wam koniecznie na czołowych pozycjach to jak się na tym nie znacie to chyba trzeba poświęcić trochę (a właściwie dużo) kasy dla firmy pozycjonującej.
Drzewa i krzewy ozdobne - mój sklep internetowy z młodymi (tanimi) sadzonkami
może nic trudnego na nietypowe słowa kluczowe, ale weź się np. dobrze wypozycjonuj np. na hasła KSIĄŻKI, KOSMETYKI, ZABAWKI - to już inna bajka...drzeweczka.pl pisze:Pozycjonowanie to nic trudnego - najważniejsze to dodawanie linków do katalogów.
Pozycjonowanie wpisami do katalogów udaje się tylko dla bardzo niszowych fraz - cokolwiek bardziej konkurencyjnego jest niewykonalne. Z pozycji w wynikach wyszukiwania liczy się w zasadzie pierwsza połowa pierwszej strony, czyli top5, na które przypada ok 85% kliknięć.
tylko jak się na to top5 wbić 
top5 to marzenie, nierzadko bardzo trudno dostać się w ogóle na pierwszą stronę wyników. sam też zauważyłem, że nieraz Google zmienia algorytm i wyniki potrafią się znacznie zmienić.
Jeśli się na tym nie znasz (i to całkiem nieźle) to musisz poszukać firmy, która zrobi to za ciebie. Jeśli się znasz to skoncentruj swoje wysiłki na 1-2 frazach, o których wiesz, że możesz wbić się do top3.
Lepiej być na jedną niezłą frazę w top5 niż na 50 bardzo fajnych poza drugą stroną.
Aha, i jak dostaniesz oferty od firm zajmujących się pozycjonowaniem przelicz sobie, czy nie lepiej wyjdziesz na adwordsie.
Lepiej być na jedną niezłą frazę w top5 niż na 50 bardzo fajnych poza drugą stroną.
Aha, i jak dostaniesz oferty od firm zajmujących się pozycjonowaniem przelicz sobie, czy nie lepiej wyjdziesz na adwordsie.