dlaczego nie idzie mi sprzedaz?

Ogólne dyskusje na temat prowadzenia sklepu internetowego.
petroleuka

dlaczego nie idzie mi sprzedaz?

Post autor: petroleuka »

czesc, mam pytanko do was, moze ktos mi pomoze. mam od niedawna sklep internetowy ale zupelnie mi nie idzie sprzedawanie czegokolwiek. sklep jest z ciuchami. co moze byc przyczyna takiego malego zainteresowania?

Awatar użytkownika
c2h5oh

Re: dlaczego nie idzie mi sprzedaz?

Post autor: c2h5oh »

Nie widząc sklepu nie bardzo da się powiedzieć.

Osobną kwestią jest co rozumiesz przez "nie idzie"?
Niska konwersja (odsetek osób odwiedzających sklep dokonujących zakupu) czy mały ruch (mało kto sklep odwiedza)?

haszuw

Post autor: haszuw »

jesli to poczatek to tak to wyglada, musisz zapracowac na swoja pozycje :P

SupremumSEO

Post autor: SupremumSEO »

Masz trochę racji ale nie do końca :) petroleuka, ale z jakiej przyczyny nie masz klientów? Porzucają koszyk, nie wchodzą na stronę? Ktoś zostawił gdzieś negatywne komentarze? Jeśli podasz szczegóły może będę w stanie pomóc.

petroleuka

Właściwie to nie wiem nawet, jak to sprawdzić?

SupremumSEO

Nie wiem na jakim oprogramowaniu działa Twój sklep :) Ale sporo sprawdzić możesz za pomocą Google Analytics. Napisz do nas, możemy sprawdzić, czy jest podpięty pod Twoją stronę, a jeśli nie - możemy go podpiąć za darmo. Tam możemy sprawdzić charakterystykę klientów odwiedzających stronę, z jakich stron zostali przekierowani, jak długo zostali na stronie i wiele innych przydatnych rzeczy.

petroleuka

okej sprawdze to sobie i sie do was odezwe :) no ale w sumie nie odpowiedzieliscie na pytanie jak zwiekszyc sprzedaz?

haszuw

miec konkurencyjna oferte, dobry towar i dobre ceny, troche oleju w glowie :P i duzo samozaparcia :D

SupremumSEO

To prawda :) a z czysto technicznych rzeczy - przejrzysta i funkcjonalna strona internetowa zgodna z urządzeniami mobilnymi, wypozycjonowanie sklepu na odpowiednie frazy, zoptymalizowna kampania adwords, trochę buzzu na forach internetowych i w mediach społecznościowych. Wiele zależy od branży (“sklepów z ciuchami” jest w sieci mnóstwo), ale w każdej musisz dać się zauważyć w internecie. Podstawowe informacje na te tematy znajdziesz na blogu SupremumSEO: https://supremumseo.pl/blog/ Zachęcam do poczytania, jeśli będziesz miała jeszcze jakieś wątpliwości to chętnie pomogę.

petroleuka

ech, myslalam ze dostane jakas prosta odpowiedz :( ale i tak dziekuje wam bardzo.

haszuw

dziewczyno dostalas bardzo konkretna odpowiedz, po prostu zacznij dzialac.

ODPOWIEDZ