Hurtownie art. dziecięcych a CSV/XML

Ogólne dyskusje na temat prowadzenia sklepu internetowego.
semmac

Hurtownie art. dziecięcych a CSV/XML

Post autor: semmac »

Witam, niby 21wiek niby komunikacja internetowa ułatwia nam sporo rzeczy ( i tak jest w rzeczywistości) a jeśli chodzi o wykorzystanie nowoczesnych metod komunikacji firma-klient to tragedia. Prowadzę od jakiegoś czasu firmę z artykułami dziecięcymi (głównie internet) i znalezienie hurtowni która przy nawiązywaniu współpracy ze mną dawałby swoją ofertę w formie pliki CSV lub XML jest wręcz niemożliwe. Oferując jakieś produkty w swoim sklepie nigdy nie mam pewności czy w hurtowni nadal towar jest dostępny bo musiałbym kilkaset produktów ręcznie codziennie sprawdzać.
Nie wspomnę już o dziwnej awersji większości hurtowni do współpracy ze sklepami internetowymi. Trafił mi się nawet kwiatek w postaci dużej hurtowni która chciała przedstawić mi ofertę, ale Pani musiałaby na początku ręcznie spisać to co mają na pólkach 9kilka tysięcy produktów) bo nie są w stanie z komputera tego wyciągnąć.

Czy ktoś z was zna jakąś hurtownie artykułów dziecięcych, która przedstawiałaby swoją ofertę w postaci plików csv, lub???

Z góry dziękuję - jakie są wasze doświadczenia?

ODPOWIEDZ