Jaki hosting dla sklepu - home.pl czy nazwa.pl?

Ogólne dyskusje na temat prowadzenia sklepu internetowego.
Fikołek

Re: Jaki hosting dla sklepu - home.pl czy nazwa.pl?

Post autor: Fikołek »

Jedyny i słuszny wybór hostingu to nazwa.pl

Sola

Post autor: Sola »

Cześć,
trafiłam na watek, bo szukałam opinii o home.pl

Planuje uruchomić sklep internetowy. Jestem raczej początkująca w tym temacie. Byłam przekonana do home.pl, żeby tam wszystko mieć (hosting, szablon sklepu, faktury... wszystko). Trafiłam na ten wątek no i... ale w widzę, że opinie są sprzed kilku lat, więc prośba o świeże relacje. Z góry dziękuję za wsparcie.

Awatar użytkownika
talar77
Site Admin
Kontakt:

Post autor: talar77 »

Obie firmy są stanowczo za drogie co do jakości jaka oferują. Jest wiele firm oferujących zdecydowanie lepszy hosting w zdecydowanie lepszej cenie np dhosting.pl. Jeżeli natomiast chodzi o domeny .pl nikt nie przebije ceny jaka ma ovh 49,99 zł za roczne przedłużenie.
Portal zakupów online Sklepolandia.pl

Sola

Na beta.home.pl jest teraz promocja na darmowe testy do końca roku. Zresztą w wielu miejscach piszą że home często ma jakieś promocje i końcem końców to się całkiem kalkuluje.

ikomerslower

Post autor: ikomerslower »

Zdecydowanie dla sklepu dhosting.pl

Sola

Na beta.home.pl masz od razu domenę, pocztę i certyfikat ssl w promocji do końca roku.

Sola

Beta.home.pl możesz za 0 zł kupić sklep, domenę, pocztę, certyfikat ssl. Promocja do końca roku. Można też testować fakturowanie online. Wszelkie błędy czy poprawki do funkcjonalności (jeśli ktoś ma takie propozycje) można zgłaszać na forum konkursowym. Być może zostaną wcielone w życie.

Awatar użytkownika
talar77
Site Admin
Kontakt:

Post autor: talar77 »

Sola pisze: 16 sie 2017, 13:15 Beta.home.pl możesz za 0 zł kupić sklep, domenę, pocztę, certyfikat ssl. Promocja do końca roku. Można też testować fakturowanie online. Wszelkie błędy czy poprawki do funkcjonalności (jeśli ktoś ma takie propozycje) można zgłaszać na forum konkursowym. Być może zostaną wcielone w życie.
Rozumiem mała szeptankę, całe szczęście że temat dotyczy właśnie tej firmy, tak wiec post został opublikowany. Jak jest z ceną hostingu lub rezygnacja z niego po roku. Są jakieś haczyki jak przy darmowych domenach i późniejszym ich przedłużeniu.
Portal zakupów online Sklepolandia.pl

Sola

Dziękuję Talar77. Zweryfikuje dokładnie jak wgląda cena po zakończeniu promocji i wrócę z odpowiedzią.

Sola

Okres darmowy trwa 4 m-ce, potem naliczana jest normalna cena usługi. No chyba, zgłosisz jakieś bugi w konkursie i wygrasz dodatkowe usługi.

Awatar użytkownika
Staszik

Post autor: Staszik »

Czasem lepiej zdecydować się na hosting w mniejszej firmie. Nie tylko jest taniej, ale i lepiej. Bo mniejsi muszą się bardziej starać o klienta i nie mogą sobie pozwolić na takie traktowanie klientów, jakie ma czasem miejsce w przypadku tych największych graczy. Lepsze ceny, lepsze wsparcie - zawsze warto to rozważyć.

Sola

Nie no błagam... przecież te argumenty nie mają sensu i są takie nudne... Przewertowałam tak wiele recenzji na blogach, starych dyskusji. Jest wiele opinii o home.pl, bo to największa firma. I ja rozumiem, że sporo jest negatywnych, bo o pozytywnych doświadczeniach się nie pisze, za to o negatywnych, najmniejszych potknięciach pisze się elaboraty. I szanuję opinie konstruktywne, wiarygodne, poparte osobistymi doświadczeniami. Ale banialuki w takim stylu są słabe...

Awatar użytkownika
Staszik

Sola pisze: 27 wrz 2017, 22:15 Jest wiele opinii o home.pl, bo to największa firma. I ja rozumiem, że sporo jest negatywnych, bo o pozytywnych doświadczeniach się nie pisze, za to o negatywnych, najmniejszych potknięciach pisze się elaboraty. I szanuję opinie konstruktywne, wiarygodne, poparte osobistymi doświadczeniami. Ale banialuki w takim stylu są słabe...
Dlatego przed zakupem hostingu warto samemu się przekonać o jego wadach i zaletach. Na własnej stronie :) - zwłaszcza, że większość hostingów umożliwia darmowe testowanie usługi przez pewien okres. To najskuteczniejsza metoda na to, by przekonać się o tym, czy dany hosting jest dla nas.

Sola

Ni wiem czy zauważyłeś ale jednym z pierwszych moich postów było zachęcenie poszukujących do testowania (darmowego przez wtedy prawie 2 m-ce) hostingu home.pl

Testowanie jest spoko, to bardzo praktyczne jeśli mamy taką możliwość jako potencjalni klienci. Tu się przynajmniej zgadzamy. Ja z racji doświadczeń na wielu polach nie ufam małym, niesprawdzonym firmom. Nie wierzę w ich stabilność ale to taka moja przywara :)

Awatar użytkownika
Staszik

Jeśli stosunkowo niewielka firma na rynku jest od ponad 10 lat i się rozwija, to jestem w stanie jej zaufać :)

ODPOWIEDZ