Jaki hosting dla sklepu - home.pl czy nazwa.pl?
Re: Jaki hosting dla sklepu - home.pl czy nazwa.pl?
Czy moglibyśmy trzymać się tematu? Ogólny wątek o serwerze dla sklepu jest gdzie indziej.
popieram, popieram! przynajmniej nie zastanawiam się czy coś padnie za 3 czy może 2 dni od zakupu domeny. Działa jak należy, po co się nad tym roztkliwiać, dobry hosting i tyle.groszek11 pisze:Dlatego trzeba wybierać hosting, w którym nic się nie zwiesza nawet kiedy admin nie patrzyMnie tam Home.pl nigdy nie zawiódł...
SMSów też bym nie chciał dostawać. Grunt że na rano ma wszystko działać jak należy. A jak nie ma pewności to można poprosić Home'a o logi serwera.
też muszę się zgodzić. polecam hosting w home. maja chociażby certyfikaty ISO czego nie ma żadna inna firma i darmowy kreator do stron bez ograniczenia ich liczby. nazwa tego nie ma, a gdzie indziej są ograniczenia w liczbie.
Powiedz mi, co daje Ci ISO? Tak konkretnie bez ściemy?
Akurat na temat home, krąży mnóstwo złych opinii.
Akurat na temat home, krąży mnóstwo złych opinii.
Dla mnie akurat nie ISO ani kreator stron jest ważny tylko bezawaryjność. Poza tym powiem Wam szczerze, że podchodzę też często do różnych zakupów tych samych produktów, że "im taniej, tym gorzej" i tak mi się wydaje z home. Dlaczego w home podobne serwery są 2 czy nawet 3 razy tańsze?
ja używam obu z tych serwerów i w zasadzie są one na podobnym poziomie. Mi osobiście panel administracyjny nazwa.pl lepiej pasuje. Większych awarii nie zauważyłem. Ostatnio miałem atak na jeden ze sklepów opartych na oscommerce (phishing) na serwerze nazwa.pl to zablokowali dostęp i powiadomili e-mail'em o zaistniałej sytuacji. Po e-mailu z naszej strony przywrócili dostęp.
Tutaj na stronie blogu Jaki hosting pod sklep macie opisane na co zwrócić uwagę przy wybieranie hostingu, ja dodam od siebie że warto korzystać tylko ze sprawdzonych firm, za dużo później nerwów i straconych klientów...
Dzięki, jesteście lepsi niz google 
a co myślicie o ofercie dla e-commerce firmy dih.pl?
-
dioklecjan
rozwałażem ich ofertę; wygląda na konretną, nie znalazłem negatywnych opinii, więc myślę, że można ją wybrac,
aczkolwiek ofert jest taka mnogość, ze ja wciąż szukam
aczkolwiek ofert jest taka mnogość, ze ja wciąż szukam
-
Gabriella77
A nie zastanawiałaś się nad prohost.pl ?
Ja korzystam z tego hostingu od przeszło pięciu lat i nigdy żadnych problemów nie miałam.
Ja korzystam z tego hostingu od przeszło pięciu lat i nigdy żadnych problemów nie miałam.
-
SklepInternetowy
Kilka miesięcy temu kupiłam ich usługi i muszę przyznać że jestem strasznie negatywnie rozczarowana. Koszamarna obsluga BOK, jak się pojawily problemy to nikt ich nie potrafil rozwiązać, zbywali mnie przez 3 miesiące a moja firma "stała" i czekała, aż naprawią błędy. Zanim podpisałam z nimi umowę wiedziałam czego chcę i pytałam o każdy najdrobniejszy szczegół. Mówili, że wszystko u nich doskonale działa, że tworzyli juz strony takie jak chcę więc to żaden dla nich problem A tak na prawdę nie działa nic. Stracilam mase czasu, pieniędzy na zus + inne koszty, a firma przez nich nie działa!!! tak wiec jeżeli zamierzasz założyć własna działalność lub masz ale chcesz skorzystać z ich usług zastanów się co do tej firmy! ja absolutnie ich odradzam. Narazili mnie na koszty i straty Kontakt jest głównie mailowy więc załatwienie każdej sprawy trwa w nieskończoność. 3 miesiące zwlekali z rozwiązaniem sprawy po czym dostałam maila z treścią "informuję, że problemu nie da się rozwiązać. Pozdrawiam" Potraktowali mnie w sposób naganny Kto w dzisiejszych czasach tak zlewa klienta? żeby chociaż wyrazili chęć pomocy, podali inne możliwości rozwiązania problemu! No kompletnie nic tylko ta krótka informacja!
Wybór należy do Ciebie ja tylko pisze o swoich doświadczeniach z nimi, aby innym pomóc zmniejszyć ryzyko niepowodzenia!
Wybór należy do Ciebie ja tylko pisze o swoich doświadczeniach z nimi, aby innym pomóc zmniejszyć ryzyko niepowodzenia!
Też się rozczarowałem firmą oferującą hosting i szukam kogoś nowego... Może ktoś z was miał doświadczenie z firmą np. atthost.pl? Byłbym wdzięczny za opinie, bo już mi normalnie ręce opadają od szukania. Zawsze jest coś nie tak, a nie ukrywam, że na hostingu jakoś specjalnie się znam :/
Mam na home.pl i jestem zadowolona.
Od kilku lat trzymam sklep na Firehost. Wsparcie ok, cena również. U nich plusem jest opcja testu vpsa za darmo - wszędzie indziej chcieli za to kasy.
I tutaj ogólnie jakościowo wszystko na prawdę fajnie śmiga.
I tutaj ogólnie jakościowo wszystko na prawdę fajnie śmiga.