nie dziala mi analytics!
-
petroleuka
nie dziala mi analytics!
dzien dobry, mam pytanie do tych z was co korzystaja z danych z GA czyli pewnie do wiekszosci. podpinalam ostatnio analyticsa ale zbiera mi jakies dziwne dane, niektorych wejsc w ogole nie lapie, za to pojawiaja sie jakies dziwne adresy z Chin(!). kolega mi polecil wtyczke do sprawdzania czy wszystko jest podpiete dobrze, no i GA wlasnie ewidentnie cos szwankuje. czy ktos moze mi powiedziec o co chodzi? ;/
Re: nie dziala mi analytics!
moze masz podpiete tylko na jakas podstrone albo cos? mi podpinala firma, z tej nowomowy od nich zrozumialem tyle ze trzeba to zrobic w odpowiednim miejscu w kodzie, jest tez mozliwosc poblokowania niektorych IP zeby ci nie zliczalo np. wejsc z firmy. zglos sie moze do kogos kto sie tym zajmuje profesjonalnie 
-
petroleuka
no wlasnie nie mam nikogo takiego pod reka ;/ pytalam kumpla ktory sie zajmujje kompami hobbystycznie ale w ogole nie wiedzial jak to ma byc a nieszczegolnie mial tez czas akurrat sie w to wglebiac. ip z firmy jest zablokowane, tyle wiem.
-
SupremumSEO
Prawda, kod Google Analytics musi być umieszczony w odpowiednim miejscu w kodzie strony, inaczej nie będzie działał w ogóle albo właśnie w ograniczonym zakresie tak jak u Ciebie. Osoba która zajmuje się Twoją stroną powinna umieć to zrobić
Jeśli chodzi o te nieszczęsne Chiny to są wejścia robotów, nie musisz się nimi przejmować. Ten ruch na stronie GA też w pewnym zakresie potrafi odfiltrować. Można też jednorazowo pod stronę podpiąć Google Tag Manager, dzięki czemu przy podpinaniu Analyticsa, GWT czy kodów konwersji nie będzie już konieczne grzebanie w kodzie strony.
-
petroleuka
nie mam osoby zajmującej się stroną ;/ kto to może zrobić? mialem optymalizowac sklep moze to jest wina ze jest niezoptymalizowany? pomoze taka optymalizacja na to?
sama optymalizacja raczej nie.
-
SupremumSEO
Jeżeli chcesz wykonać samą optymalizację to możesz poprosić firmę która będzie to robiła żeby podpięli wszystko prawidłowo
W SupremumSEO robimy optymalizację i podpinamy co trzeba i gdzie trzeba
Skontaktuj się z nami, możemy się umówić na konsultację, jest to całkowicie darmowe, a jeśli będziesz zainteresowany też pozycjonowaniem i linkami sponsorowanymi to również możemy pomóc. Link tutaj: https://supremumseo.pl/kontakt/
-
petroleuka
a ile taka optymalizacja u Was kosztuje?
-
SupremumSEO
To zależy
Generalnie rozliczamy się w zależności od tego ile prac musi być wykonane, w stawce za godzinę pracy programisty. Inaczej (taniej
) to wygląda jeśli optymalizacja jest częścią pakietu usług. Jeśli się z nami skontaktujesz będę mógł podać konkretną cenę.
-
petroleuka
ech… no ok, i tak mialem kogos szukac. bede pisal. sprawdz priv prosze.
nie ech, zadna profesjonalna firma nie poda ci zafiksowanego kosztu seo dla wszystkich, prace ktore trzeba wykonac sa rozne, nie da sie podac kazdemu tej samej ceny