Jak nie konkurować ceną? Konkrety
Jak nie konkurować ceną? Konkrety
Dwa tygodnie temu miałem przyjemność prowadzić prezentację na Uniwersytecie Konwersji w Krakowie.
Moja prezentacja zakończyła się pytaniem: „jak nie konkurować ceną”.
Kilka moich i nie moich pomysłów opisałem na:
http://ideas2action.pl/2011/10/13/jak-n ... -konkrety/
Zapraszam do dyskusji w temacie
Moja prezentacja zakończyła się pytaniem: „jak nie konkurować ceną”.
Kilka moich i nie moich pomysłów opisałem na:
http://ideas2action.pl/2011/10/13/jak-n ... -konkrety/
Zapraszam do dyskusji w temacie
Re: Jak nie konkurować ceną? Konkrety
Dobry artykuł. Co tu dużo mówić aby nie konkurować ceną trzeba byc już doświadczony "sklepikarzem" mającym klientów, którzy zaczęli wracać do nas ze względu na profesjonalizm i jakość usługi. Kiedy mamy już taką renomę wtedy możemy kłaść mniejszy nacisk na walkę o niską cenę
____________________________________________________________________________________________________________
Program do faktur
____________________________________________________________________________________________________________
Program do faktur
dla mnie to już wyższa półka jest, niby tak łatwo sobie powiedzieć będziemy ekskluzywni, albo wyróżnijmy się jakoś, ale to zdecydowanie trudniej zrobić jest 
dzięki za linka. Przyda się. 
-
SzybkaPakaPL
Racja, to ciężki temat a przecież konkurencja jest w każdej branży i jakoś trzeba sobie radzić. Moim zdaniem w wielu przypadkach obniżenie ceny nic nie da i bardziej liczy się bogactwo oferty,może jakieś promocje dla nowych/stałych klientów.
wiele przydatnych informacji, dzięki za linka 
Podstawa to dobry opis produkty i dobre zdjęcia - i to działa.
Tylko, że teraz już każdy sklep oferuje masę zdjęćmiszmasz pisze:Podstawa to dobry opis produkty i dobre zdjęcia - i to działa.
Ja bym raczej promowaniem aukcji, wyróżnieniem, miniaturką konkurował, aby oferta rzucała się w oczy.
Problem jest czasem, że np. w przypadku allegro takie wyróżnienia mogą nie zwrócić kosztówdrimm pisze:Ja bym raczej promowaniem aukcji, wyróżnieniem, miniaturką konkurował, aby oferta rzucała się w oczy.
Dlatego trzeba brać siły na zamiary.
Warto dawać wysyłkę gratis, jeżeli mowa np. o allegro. Gwarantuję, że ktoś kupi tam gdzie jest wysyłka gratis
I taniej łączne koszty niż u konkurencji.
Krótko i na temat. Bardzo dobra i efektywna prezentacja.
Jeśli nie będziemy konkurować ceną to trzeba wyróżnić się czymś innym - może jakość.