Statystyki w sklepie internetowym
Re: Statystyki w sklepie internetowym
Ok, dzięki za informację
A może ktoś z was słyszał coś o Webalizer Version 2.01? Mam to na swoim serwerze i prezentuje całkiem ciekawe dane
-
Nie wiem o tym za dużo, ale w Webalizer nie wstawia się żadnych skryptów na stronę, dlatego mierzony jest cały ruch na stronie/domenie, także na 100% łapie to też roboty indeksujące, przez co wyniki są zawyżone w stosunku do innych statystyk.
Ja raczej nie polegałbym na tych statystykach...
Ja raczej nie polegałbym na tych statystykach...
Oj, to w takim razie tego nie chcę... Musze mieć wiarygodne dane. Sprawdzę to jeszcze w firmie hostingowej i jak dowiem się czegoś ciekawego dam znać na forum
Ja też mam na sklepie i stat24 i google an. I powiem, że zaczyna mnie denerwować to,że stat24 na okrągło umieszcza mi reklamy, na dodatek coraz większe.
Oczywiście te reklamy są w bezpłatnej wersji.
Zaczynam się zastanawiać czy nie zostać tylko przy google an.
Oczywiście te reklamy są w bezpłatnej wersji.
Zaczynam się zastanawiać czy nie zostać tylko przy google an.
Zapraszam www.meggi.pl
Masz rację, te reklamy to lekka przesada... Pamiętam, że kiedyś wyświetlały się tylko ankiety/badania, i to raz na jakiś czas, natomiast teraz reklamy są non stop... Ale tak to jest, najpierw dajesz coś za darmo, przyzwyczajasz klienta, a następnie każesz sobie za to płacić
Jako alternatywę dla Analyticsa polecam Piwik - wymaga instalacji na własnym serwerze, ale bardzo fajny jest.
Ja na początek na pewno będę korzystać z Google Analytics, bo są darmowe.
Byłem na stronie demo - bardzo fajnie to wygląda. Z resztą trochę podobnie do Analytics. Tylko długo się wgrywało, ale to pewnie kwestia serwera.c2h5oh pisze:Jako alternatywę dla Analyticsa polecam Piwik - wymaga instalacji na własnym serwerze, ale bardzo fajny jest.
Czy na prawdę w tym przypadku wyniki są w czasie rzeczywistym? To fajna rzecz...