Prawdopodobnie wiele osób słyszało o firmach, które oferują pomoc w pozyskaniu funduszy unijnych na rozbudowę firmy i przesłanie za opłatą materiałów informacyjnych (broszury, płyty CD, gotowe formularze i adresy kontaktowe do doradców), ale z pewnością znajdą się i tacy, którzy nie mają pojęcia o istnieniu naciągaczy, dlatego zamieszczam ostrzeżenie na forum przed podobnymi oszustami. Nie znałam wcześniej tego tematu, traf chciał, że zadzwoniła do mnie kobieta opisując wszelkie korzyści, darmowe porady, konsultacje z wybranym doradcą, a znikoma opłata jaką poniosłabym korzystając z usług firmy to jedyne 245 zł płatne przy odbiorze dla listonosza za przesłane informacje i kontakty do osób zajmujących się fachowym doradztwem.
W internecie znalazłam wiele wypowiedzi osób, które niestety nabrały się na cudowne opowieści i zapłaciły za przesyłkę, która zawierała kopie dokumentów, które są dostępne za darmo w punktach informujących o funduszach unijnych.
Jeden z linków do podobnych stron http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... ch_ue.html
Proceder niestety trwa, policja nic w tym kierunku nie robi, złodzieje działają legalnie wyłudzając pieniądze i nikt nic sobie z tego nie robi. Nie dajcie się nabrać!
UWAGA NA OSZUSTÓW
Re: UWAGA NA OSZUSTÓW
warto uważać na oszustów bo można się na tym nieźle przejechać.