Meble i dodatki w sklepach internetowych

Szeroko pojęte ezakupy. Dyskusje o zakupach w sklepach internetowych.
popmon22

Meble i dodatki w sklepach internetowych

Post autor: popmon22 »

Kupujecie może w sklepach internetowych meble? Będę wdzięczna za adresy i opinie. Czy się opłaca, czy nie ma problemów z dostawą i ogólnie co sądzicie na ten temat? Co do dodatków, to ich zakup przez internet wydaje mi się mniejszym problemem, ale czekam na wasze rekomendacje :)

swenNL

Re: Meble i dodatki w sklepach internetowych

Post autor: swenNL »

meble wolałbym zobaczyć najpierw na własne oczy - na pewno nie kupiłbym w ciemno przez internet. chodzi o jakość wykonania, detale, których nie widać na zdjęciu...

trelek

Post autor: trelek »

no ale zawsze możesz sobie iść najpierw do stacjonarnego salonu, gdzie sobie mebelki dokładnie obejrzysz, a zakupy zrobisz w internecie, przez co na pewno sporo zaoszczędzisz... :)

sklepikara

Post autor: sklepikara »

Zdarzyło mi się kupić w sklepie internetowym stół. Wiem, że wątpliwości budzić mogą gabaryty i sprawy związane z transportem. Ja jednak poświadczam, że żadnego problemu nie miałam, a stół dostałam pod drzwi już kilka dni po zamówieniu. Dodam, że w sklepach internetowych kupiłam już chyba wszystko, wszystko da się zamówić i przetransportować:)

swenNL

Post autor: swenNL »

sklepikara pisze:Zdarzyło mi się kupić w sklepie internetowym stół. Wiem, że wątpliwości budzić mogą gabaryty i sprawy związane z transportem. Ja jednak poświadczam, że żadnego problemu nie miałam, a stół dostałam pod drzwi już kilka dni po zamówieniu. Dodam, że w sklepach internetowych kupiłam już chyba wszystko, wszystko da się zamówić i przetransportować:)
a widziałaś ten stół wcześniej na żywo, czy kupiłaś go czysto wirtualnie?

Awatar użytkownika
murzynek333

Post autor: murzynek333 »

Jeżeli chodzi o meble, to mogłabym kupić, ale tylko jeśli wcześniej zobaczyłabym je na zywo. No nie wyobrażam sobie kupić łóżka, na któych wczesniej nawet nie usiadłam:P

RAFALM

Post autor: RAFALM »

no właśnie, to chyba częsta praktyka - dokładne obejrzenie towaru w sklepie tradycyjnym, a później wyszukanie najkorzystniejszej oferty w internecie. ciekawe, czy sklepy stacjonarne odczuwają spadek sprzedaży na rzecz sklepów internetowych??

Eprice

Post autor: Eprice »

Gdyby odczuwały znaczny spadek przychodów i zainteresowania to nie mielibysmy już sklepów stacjonarnych,myśle ze nie jest tak źle. Ale metoda oględzin w takim sklepie i później kupno w internecie to bardzo dobry pomysł.

Magda.Mała.Mi

Post autor: Magda.Mała.Mi »

Jakiś czas temu kupiłam w meble skórzane. Próbki kolorów i tekstury Pan wysłał mi pocztą :D

Awatar użytkownika
nipsu

Post autor: nipsu »

Magda, a z jakiego sklepu korzystałaś?

Eprice

Post autor: Eprice »

Jeśli nie wiesz jaki sklep wybrac,możesz skorzystac z porównywarki cenowej i wybrac ten w którym dany produkt jest najtańszy. Kieruj się także opiniami o danej firmie,to bardzo pomaga.

ramka

Post autor: ramka »

Zdarzyło mi się kupić meble w sieci i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona i z mebli i z obsługi sklepu. Oczywiście wiele osób ma opory przed robieniem większych zakupów w sieci, ale naprawdę nie ma się czego bać. Owszem, lepiej kupować w sprawdzonych miejscach, najlepiej w sklepach poleconych przez znajomych lub rodzinę. Prawda jest taka, że zakupy w sieci dają nam większe pole manewru, zaoszczędzają nasz czas i pieniądze. Osobiście wszystkim polecam:)

Awatar użytkownika
murzynek333

ja cały czas będę obstawać przy tym, że meble to lepiej kupić " na żywo". tu jednak chodzi o komfort spania, więc już lepiej się poświęcić i sprawdzić. co innego inne dodatki sypialniane jak zasłony, dywany czy pościele:)

Awatar użytkownika
nipsu

Post autor: nipsu »

porównywarka cen to świetna rzecz, ale jednak jeszcze nie wszystkie sklepy ma w bazie danych. dlatego chyba lepiej samodzielnie też trochę poszperać i przejrzeć opinie na forach i portalach, nie?

Awatar użytkownika
murzynek333

nipsu zgadzam się w 100%. ja nawet jak na allegro coś kupuję to wcześniej czytam o produkcie. przezorny lepiej zabezpieczony:)

ODPOWIEDZ