Niedługo wejdą w życie nowe przepisy odnośnie konieczności umieszczania danych kontaktowych w sklepie. Zachęcam do lektury na http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/5 ... owych.html
Co o tym myślicie?
Konieczne dane kontaktowe
-
Re: Konieczne dane kontaktowe
Bardzo dobrze! Sklepy powinny podawać jak najwięcej danych kontaktowych.
Oczywiście, że powinny podawać. Myślę, że nie będzie z tym problemu jeśli chodzi o porządne i sprawnie działające sklepy.
-
Moim zdaniem porządny sklep nie ma nic do ukrycia i podaje dokładnie swoje dane, czy to na stronie głównej, czy też w zakładce np. O Firmie, gdzie jest wszystko do wglądu. Dobrze jak oprócz danych kontaktowych, adresu, nipu, regonu itd. są też dane do przelewu
Też tak myślę. Im więcej danych tym lepiej.
Dla uczciwych sprzedawców to żaden problem.
Sklep z herbatą - najlepszy sklep z herbatą w internecie
Właśnie, całkowita racja.Herbatnik pisze:Dla uczciwych sprzedawców to żaden problem.
Myślę, że z punktu widzenia klientów jest to sprawa niezwykle istotna. Pełne informacje teleadresowe zwiększają zaufanie wobec sprzedawcy. Z drugiej strony jeśli sprzedawca jest uczciwy to nie powinien mieć problemu z umieszczeniem na stronie sklepu takich informacji.
Agencja Interaktywna PR Kreator.Tworzymy kampanie wizerunkowe dla firm w sieci. Specjalizujemy się w copywritingu, piszemy teksty reklamowe na strony www, ulotki i plakaty.Uruchomiliśmy także oprogramowanie dla sklepów internetowych-EpokSystem.pl
-
No właśnie, dlatego ja jeśli nie znajdę danych kontaktowych na stronie sklepu, to od razu nasuwa mi się myśl, że coś tu nie gra.agata pisze:Myślę, że z punktu widzenia klientów jest to sprawa niezwykle istotna. Pełne informacje teleadresowe zwiększają zaufanie wobec sprzedawcy. Z drugiej strony jeśli sprzedawca jest uczciwy to nie powinien mieć problemu z umieszczeniem na stronie sklepu takich informacji.
No to dość oczywiste. Sprzedawca ma obowiązek podać dane kontaktowe! Absolutny.