Dropshipping
Dropshipping
Czy ktoś prowadzi sklep internetowy oparty na modelu dropshipping np. w pixmania albo innej hurtowni (lub w kilku) ma jakieś doświadczenia w tym zakresie jak wygląda współpraca z takimi firmami... kwestie wysyłek/zwrotów, dokumentowania sprzedaży itp
-
Re: Dropshipping
W kwestii wysyłek to na pewno przede wszystkim należy nawiązać kontakt z dobrą firma kurierską,to podstawa. A poza tym nie korzystałem z tego modelu,więc poczekajmy na opinie innych użytkowników.
Temat jest nowy ale jednocześnie trudno o choć mirę wyczerpujący poradnik o dropshippingu. Zajrzyj tu: sklepy-internetowe.pl/sklepy_internetowe/dropshipping.php , mam nadzieję, że znajdzesz coś ciekawego.
Dla mnie najważniejsze:
- logistyka partnera (automatyzacja wymiany danych, kontrola i status pakowania)
- dobre opisy + możliwośc dodawania własnych czy też modyfikacji (są firmy które tego zabraniają a wtedy żegnaj SEO)
- możliwości własnego oprogramowania sklepu internetowego (koszty obsługi muszą być jak najniższe)
Dla mnie najważniejsze:
- logistyka partnera (automatyzacja wymiany danych, kontrola i status pakowania)
- dobre opisy + możliwośc dodawania własnych czy też modyfikacji (są firmy które tego zabraniają a wtedy żegnaj SEO)
- możliwości własnego oprogramowania sklepu internetowego (koszty obsługi muszą być jak najniższe)
Read it - http://toppastillas.eu
Szczęśliwego Nowego Roku Wszystkim