Jak zaistnieć na Allegro?
-
Jak zaistnieć na Allegro?
Jak zaistnieć na Allegro? Jak przebić się przez te wszystkie oferty konkurencji? Jak najlepiej się wypromować na Allegro?
Re: Jak zaistnieć na Allegro?
Musisz mieć mnóstwo kasy!
Mówiąc poważnie, Allegro jest po prostu drogie, promowanie aukcji jest drogie, prowizje są wysokie. Co do zaistnienia, starałem się to analizować, ale powiem Ci, że nie ma recepty, jedni sprzedają od razu spore ilości inni nie mogą się rozkręcić przez długi czas, nie wiem czy to wina treści aukcji, czy czegoś innego.
Mówiąc poważnie, Allegro jest po prostu drogie, promowanie aukcji jest drogie, prowizje są wysokie. Co do zaistnienia, starałem się to analizować, ale powiem Ci, że nie ma recepty, jedni sprzedają od razu spore ilości inni nie mogą się rozkręcić przez długi czas, nie wiem czy to wina treści aukcji, czy czegoś innego.
-
Na początku musisz konkurować ceną i niezawodnością. Jak machniesz z 20 transakcji to ludzie zaczną być bardziej ufni. Warto też powiązać swoje konto z firmową stroną internetową zeby było widać że nie jest się firmą krzak
____________________________________________________________________________________________________________
Petardy
____________________________________________________________________________________________________________
Petardy
-
Chyba 20 aukcji to troszkę za mało. Zgadzam się także z opinią, iż Allegro jest drogie. Mają nie tylko wysokie ceny za promocję np na pierwszej stronie ale i też dość wysokie opłaty za dokonywanie płatności on-line za zakupione przedmioty. Mało osób zwraca na to uwagę gdyż jest to po prostu wygodne. A jeśli chodzi o promocję....największym czynnikiem zachęcającym do zakupu danej rzeczy jest: cena, pozytywne komentarze oraz ładnie/profesjonalnie wykonana aukcja. Sprzedaj kilka rzeczy w rabatowych cenach albo dołączaj jakiś drobny bonus. Dzięki temu zdobędziesz pewne grono klientów a to zachęci kolejnych:)
Uwielbiam robić zakupy!Lubię też wygodne płatności przez internet gdyż bardzo ułatwiają mi moją pasję
Dobre zdjęcia(profesjonalne) i konkretny opis - nie powielaj opis można zrobić samemu.
Ja sprzedawałam swoje produkty za 1.5 stawki konkurencji w większych ilościach - bo miałam dobre fotki i konkretny opis.
Produkty w Allegro są wyszukiwane za pomocą wyszukiwarki allegro "po tytule" - trzeba tak napisać tytuł "słowa kluczowe" żeby wygenerować jak największą liczbę potecjalnych kupców.
Ja sprzedawałam swoje produkty za 1.5 stawki konkurencji w większych ilościach - bo miałam dobre fotki i konkretny opis.
Produkty w Allegro są wyszukiwane za pomocą wyszukiwarki allegro "po tytule" - trzeba tak napisać tytuł "słowa kluczowe" żeby wygenerować jak największą liczbę potecjalnych kupców.
Za jagot - z mojego doświadczenia wynika, że kiepskie zdjęcie, nieprecyzyjny opis (najgorsze są takie, które są bardziej reklamą zachwalajacą towar, a nie rzetelnym opisem podajacym cechy towaru) może zabić każda aukcję.
Pieniądze szczęścia nie dają – dopiero zakupy.
Przedewszystkim nie kłamać klienta bo to dzięki ich opiniom zdobywani sa następni klienci po drugie nie przesadzać z cenami towaru i ;przesyłki i dbać o to by zawsze wszystko byłlo w wyznaczonym terminie realizowane
Dobrze jest dać darmową przesyłkę, ale jednocześnie troszeczkę o kilka złotych podnieść cenę przedmiotu. Ludzie teraz szukają takich ofert, gdzie wysyłka jest za darmo Tzn. produkty są przez nich wybierane według najniższej ceny z dostawą!
-
- Kontakt:
Dokładnie. Oprócz darmowej dostawy można dodać jakiś bonus, prezent, darmowy dodatek, poradnik. Słowo darmo, bezpłatnie jeszcze działa. Równie psychologiczne jest słowo rabat i przecena.
przede wszystkim ludzie kupują oczami zainwestuj w jakiś ładny szablon aukcji (koszty nie są duże a teraz ofert jest na pęczki - raz zapłacisz za szablon i wykorzystasz go wielokrotnie - aż się znudziZakupoholiczka pisze:Jak zaistnieć na Allegro? Jak przebić się przez te wszystkie oferty konkurencji? Jak najlepiej się wypromować na Allegro?
zadbaj o odpowiednie wyeksponowanie produktów, które oferujesz. koniecznie do ogłoszenie dodaj 1 zdjęcie, żeby była miniatura - resztę zdjęć żeby ściąć koszty zamieść na jakiejś galerii zewnętrznej i wrzuć html do aukcji (najlepsza według mnie galerieallegro.pl)
wszystkie rzeczy, o kótrych wspomnieli przedmówcy też są waże - na początek gratisowe wysyłki (tylko w granicach możliwości - dopłacać do interesu nie jest sztuką), tak samo z jakimś upominkiem na początek pomysł nie jest głupi, ale pomyśl przy okazji o jakimś panelu aukcyjnym (np. paneleallegro.pl) - przydatna rzecz, bo dajmy na to ktoś ogląda u Ciebie skapretki, skarpetki mu się nie spodobały, ale widzi, że masz też zaje*** majty wchodzi i kupuje
przede wszystkim pokora i wytrwałość w dążeniu do celu - jakbyś zaczynała kilka lat wstecz zapewne byłoby dużo łatwiej ale teraz konkurencja jest bardzo duża i musisz pamiętać, że niekoniecznie musi być łatwo - zwłaszcza na początku
-
- Kontakt:
Zobaczcie jak zaistniał ten sprzedawca - http://msi.strefamarek.allegro.pl/table ... 3g2gb.html
Zaczął dopiero wczoraj, samych tabletów po 600 zł z tej jednej podanej aukcji sprzedało się już 50, a ma dwie strony różnych przedmiotów. Miazga
Zaczął dopiero wczoraj, samych tabletów po 600 zł z tej jednej podanej aukcji sprzedało się już 50, a ma dwie strony różnych przedmiotów. Miazga
zgadzam się z poprzedniczkami. po pierwsze cena konkurencyjna -najlepiej wysyłka gratis lub rabat przy większych zakupach, później ważne jest zdjęcie, aby przedstawiało jak wygląda sprzedawany towar i wygląd strony - dokładne informacje,spokojne kolory.
Konkurencyjna cena + reklama i sukces gotowy
cena i reklama to nie wszystko- musisz być wiarygodny np. przez powiązanie konta allegro ze stroną internetową lub prawdziwą siedzibą firmy
Reklama i przede wszystkim dobry produkt, żeby ludzie wracali