webaukcje.pl - nowy serwis aukcyjny

Dyskusje na temat zakupów i sprzedaży na aukcjach internetowych.
quiattro78

webaukcje.pl - nowy serwis aukcyjny

Post autor: quiattro78 »

Ostatnio na rynku pojawił się nowy serwis aukcyjny http://webaukcje.pl ma już 150 tys aukcji i w związku z tym warto by coś o nim napisać. Jak sądzicie czy utrzyma się na rynku tego typu serwisów ?

Zakupoholiczka

Re: webaukcje.pl - nowy serwis aukcyjny

Post autor: Zakupoholiczka »

Kolejna podróbka Allegro. W dziale KONTAKT jest tylko formularz kontaktowy. Nigdy nie zaufam tego typu serwisowi.

beti

Post autor: beti »

Zgadzam się z Zakupoholiczką.

TOM

Post autor: TOM »

Nie rozumiem tego - czy ludzie na prawdę myślą, że wystarczy skopiować Allegro (i to jeszcze nieudolnie) i to gwarantuje sukces???? To niestety (a może na szczęście) tak nie działa....

quiattro78

Post autor: quiattro78 »

A ja uważam, że warto dać tego typu serwisom szansę rozwoju, dlaczego mamy płacić prowizję od sprzedaży jeśli możemy wynegocjować sobie cenę ze sprzedawcą, który nie płacąc characzy jak na innych komercyjnych portalach.

Zarejestrowałem się na tym serwisie i jak poinformował mnie administrator (dane kontakotwe serwisu w zakładce "o nas" na samej górze serwisu) nie będzie wprowadzonych opłat dla użytkowników serwisu, a serwis będzie utrzymywać się w dalszej perspektywie z reklam oraz innych działań marketingowo-reklamowych.

beti

Post autor: beti »

quiattro78 pisze:A ja uważam, że warto dać tego typu serwisom szansę rozwoju, dlaczego mamy płacić prowizję od sprzedaży jeśli możemy wynegocjować sobie cenę ze sprzedawcą, który nie płacąc characzy jak na innych komercyjnych portalach.
Ja po takim tekście na pewno nie zrobię tam zakupów.

TOM

mnie też nie przekonuje....

Awatar użytkownika
sen

Post autor: sen »

Miejmy nadzieje, że będzie powstawać jak najwięcej takich portali, Allegro jest monopolem, dyktuje ceny. Czym większa konkurencja, tym lepiej dla wszystkich.

TOM

Tego typu serwisy nie mogą konkurować z Allegro. Z Allegro chciał konkurować eBay, ale przegrał, także wątpię, żeby takie małe projekty mogły mu zagrozić lub odebrać dużą ilość użytkowników....

ODPOWIEDZ