Zakupy na Allegro bez rejestracji
Zakupy na Allegro bez rejestracji
Allegro ma wprowadzić możliwość kupowania produktów dla osób niezarejestrowanych.
Podstawą bezpieczeństwa ma być to, że jak ktoś niezarejestrowany będzie chciał dokonać zakupu, będzie musiał najpierw zapłacić za towar za pomocą płatności Allegro. Ciekawe jak to będzie w praktyce.
Podstawą bezpieczeństwa ma być to, że jak ktoś niezarejestrowany będzie chciał dokonać zakupu, będzie musiał najpierw zapłacić za towar za pomocą płatności Allegro. Ciekawe jak to będzie w praktyce.
-
Re: Zakupy na Allegro bez rejestracji
Już to jest wprowadzone. Jak na razie nie słyszałem i nie doświadczyłem tegoż sposobu.
-
Moim zdaniem z Allegro powinni korzystać tylko zarejestrowani. Dla bezpieczeństwa.
Nie zgadzam się. Są osoby, które np. nie mają konta na Allegro bo nie chcą (z różnych powodów) a jednak chcieliby coś kupić.AgnieszkaM pisze:Moim zdaniem z Allegro powinni korzystać tylko zarejestrowani. Dla bezpieczeństwa.
Dobrze, że jest taka możliwość.
Dobrze jest ale użytkownik sprzedawca allegro powinien mieć opcję wyboru czy sprzedawać użytkownikom bez kont.
Szablony aukcji allegro - Dodatki do aukcji
Wiesz co, ta opcja jest - inaczej nie miałoby to sensu.krzysiuus pisze:Dobrze jest ale użytkownik sprzedawca allegro powinien mieć opcję wyboru czy sprzedawać użytkownikom bez kont.
-
Nie ma tej opcji. Jak wystawisz towar kup teraz to automatycznie dodawane jest kupowanie bez rejestracji.
Ciekawe, czy inne aukcje pójdą tym śladem i też włączą taką opcję jak Allegro.krzysiek87 pisze:Nie ma tej opcji. Jak wystawisz towar kup teraz to automatycznie dodawane jest kupowanie bez rejestracji.
Myślę, że Allegro na tym sobie sporo zarobi bo zyska nowych klientów.
-
Zgadzam się.krzysiuus pisze:Dobrze jest ale użytkownik sprzedawca allegro powinien mieć opcję wyboru czy sprzedawać użytkownikom bez kont.
Wydaje mi się że to nie jest zbyt trafiony pomysł, jak już to tak jak poprzednik pisał powinniśmy mieć wybór czy chcemy aby osoba zarejestrowana kupowała u nas czy nie.
Do tej pory jako sprzedawca natrafiłem na kilku nieuczciwych zarejestrowanych klientów ale teraz to obawiam się że będzie cała plaga.
Do tej pory jako sprzedawca natrafiłem na kilku nieuczciwych zarejestrowanych klientów ale teraz to obawiam się że będzie cała plaga.
Mi się nie podoba ta opcja kupowania bez rejestracji.
Tak, jak pisze rodriger - może to być szansa dla oszustów...
To na pewno dodatkowa furtka - Allegro będzie miało z tym dużo pracy jak okaże się, że jest w tym rozwiązaniu jakaś luka...grosik pisze:Mi się nie podoba ta opcja kupowania bez rejestracji.
-
Bzdura, nie powinno tak być. Powinno to być bardziej kontrolowane. Szkodzą tym tylko sprzedającym!
Mi też się to nie podoba...
Widać Allegro chce jeszcze bardziej konkurować ze sklepami internetowymi poprzez wprowadzanie takiej opcji
Widać Allegro chce jeszcze bardziej konkurować ze sklepami internetowymi poprzez wprowadzanie takiej opcji
-
Pewnie tak, bo sklepy internetowe to ich spora konkurencja.TOM pisze:Mi też się to nie podoba...