Prosze o pomoc.
Wybierzcie jedna aukcję z tych co zobaczycie po wejściu:
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=10964729
Co zmienilibyście w tej aukcji, czego tu nie powinno być i czego brakuje?
Czy aukcja jest przejrzysta, czy ładnie sie prezentuje szablon.
Co można było by zmienić aby było lepiej:D
Za wszystkie uwagi bardzo dziękuje.
Co zmienilibyście w tej aukcji???
Re: Co zmienilibyście w tej aukcji???
Ja bym nic nie zmieniał, jest ok. Widać wszystko ca ma być widać i nie ma niepotrzebnych pierdół.
Sklep z herbatą - najlepszy sklep z herbatą w internecie
Ta aukcja rozjeżdża się w Operze
http://allegro.pl/odziez-nie-uzywana-ko ... 88519.html
Reszta jest ok. Powiedz czym robiłeś szablony?
http://allegro.pl/odziez-nie-uzywana-ko ... 88519.html
Reszta jest ok. Powiedz czym robiłeś szablony?
Szablon był robiony na zamówienie, w sensie grafika, wypełnienie czyli info o firmie, zdjęcia itp itd robię w programie nvu, jest prostszy w obsłudze od painta Można robić w nim tabele i formatować wygląd aukcji jak się chce. Polecam
A ta aukcja się rozjeżdża przez zdjęcia, a nie chce mi się już jej poprawiać. Jest to bardziej aukcja informacyjna.
Pytam się o wygląd aukcji czy wszystko widać, bo dużo osób jak kupuje np nie wybiera koloru tkanin, nie wiem czy nie widza czy jak, może się to nie rzuca w oczy... nie wiem.
Dzięki za info w takim razie.
A co myślicie o sklepie?
Poruszyłem ten wątek w "Pochwal się swoim sklepem"
A ta aukcja się rozjeżdża przez zdjęcia, a nie chce mi się już jej poprawiać. Jest to bardziej aukcja informacyjna.
Pytam się o wygląd aukcji czy wszystko widać, bo dużo osób jak kupuje np nie wybiera koloru tkanin, nie wiem czy nie widza czy jak, może się to nie rzuca w oczy... nie wiem.
Dzięki za info w takim razie.
A co myślicie o sklepie?
Poruszyłem ten wątek w "Pochwal się swoim sklepem"
Ludzie po prostu nie patrzą Często zdarza mi się, że czekam kilka dni na wybór wzoru, pisze mail i dopiero ktoś sobie uświadamia, że nie wybrał.
Ja nie lubie czekać bo boje się że mi się gdzieś zapodzieje to zamówienie albo zapomnę pod natłokiem pracy i teraz juz dzwonię do klientów. Klienci to bardzo mile odbierają że ktoś o nich sie martwi i dzwoni inni tylko piszą i mają wyje..... na nich, ważne żeby kasa była. Połączenie trwa klilka sekund więc nawet nie można mówić o kosztach, zresztą telefon na firmę a jakść obsługi podskakuje do góry niesamowice bo i zmniejsza się czas oczekiwania na przesyłkę i nie zalegają ci zamówienia. Warto spróbować, potem klienci sami będą dzwonić i Ci dziękować.
Warto się wyróżniać w dzisiejszych czasach, nawet takimi drobiazgami, a zaskoczenie w głosie klienta i podziękowania droższe od pieniędzy:D
Warto się wyróżniać w dzisiejszych czasach, nawet takimi drobiazgami, a zaskoczenie w głosie klienta i podziękowania droższe od pieniędzy:D
Masz racje, ludzie są zdziwieni jak do nich dzwonie:) Ostatnio miałem przypadek, że skończył się wzór a ktoś kupił przez allegro, zadzwoniłem po chwili do klienta i tłumacze o co chodzi, był mocno zszokowany, że sprzedawca z allegro do niego zadzwonił z wyjaśnieniami
Dwoją drogą, ja się dziwie, że sprzedawcy allegrowi tak kiepsko traktują swoich klientów.
Dwoją drogą, ja się dziwie, że sprzedawcy allegrowi tak kiepsko traktują swoich klientów.
Najbardziej denerwuje mnie przesadna biurokracja w tych niby wielkich sklepach internetowych. U mnie nie ma żadnego problemu z zwrotami reklamacjami( takie założenie bo jeszcze nie miałem żadnego zwrotu ani reklamacji )nie podoba sie pościel, wymieniam, nie podoba się tkanina, wymieniam. Umowę z firmą mam podpisaną tak że obieram ją na swój koszt od klienta za grosze, pisze maile ręcznie do każdego, żadnych automatów, tylko wiadomość z allegro od sprzedającego automat. Nawet jeżeli klient nie bedzie zadowolony z towaru to wysoką obsługa klienta nie zrażę go do sklepu wręcz przeciwnie jeszcze raz przyjdzie zrobi zakupy bo wie że może mi zaufać że nie wciskam mu kitu. Wszystkich klientów obsługuje tak jak sam bym chciał być obsłużony a przykre doświadczenia ze sprzedającymi dają mi wytyczne do tego w którą stronę mam iść i jak budować swój e-biznes. Sklep funkcjonuje od lipca. Przeczytaj komentarze a będziesz wiedział o czym mówię np:
Komentarz wystawił: Ewarysta
Rodzaj komentarza: Pozytywny
Treść komentarza:
"POLECAM wszystkim! NAJPIĘKNIEJSZE pościele haftowane na Allegro ! Uczciwa firma dbająca o Klienta - świetny kontakt - bardzo miły Pan, który reprezentuje tę firmę. Szybka, dobrze zapakowana przesyłka. DUZY POZYTYW !!! Dziękuję bardzo i pozdrawiam !!!"
Komentarz wystawił: Ewarysta
Rodzaj komentarza: Pozytywny
Treść komentarza:
"POLECAM wszystkim! NAJPIĘKNIEJSZE pościele haftowane na Allegro ! Uczciwa firma dbająca o Klienta - świetny kontakt - bardzo miły Pan, który reprezentuje tę firmę. Szybka, dobrze zapakowana przesyłka. DUZY POZYTYW !!! Dziękuję bardzo i pozdrawiam !!!"
Widzę, że zaczyna się coś zmieniać. Myślałem, że tylko ja tak mam Fajnie, że standardy idą w górę, zwiększa się zaufanie do sklepów.