Co to jest opieka www?
Co to jest opieka www?
Agencja pozycjonerska oferuje mi w pakiecie usług również opieke nad www, co to dokładnie oznacza bo nie bardzo rozumiem jak maja mi sie tą stroną opiekowac. Czy nie chcą mnie czasem naciagnąc na dodatkowe koszty?
-
Re: Co to jest opieka www?
Każda agencja indywidualnie określa zakres usług oferowanych w ramach współpracy z klientem. Aby przekonać się, na czym polega opieka nad stroną w tej konkretnej firmie, z którą zamierzasz podpisać umowę, musisz zwyczajnie o to zapytać albo sprawdzić w regulaminie, dołączanym zwykle do każdej umowy o świadczenie usług. U nas, w Supremum SEO, opieka nad www oznacza przede wszystkim optymalizację strony pod kątem wyszukiwarki, tworzenie unikalnych tekstów z odpowiednio rozmieszczonymi słowami kluczowymi, systematyczne aktualizacje, monitoring, a dla klientów, których strony dopiero powstają lub są zdecydowani na migrację, oferujemy również domenę i hosting. Jest to jednak za każdym razem kwestia indywidualnie ustalana z klientem.
-
nie musisz sie godzić na wszystko co ci oferuje agencja ale często wygodniej jest całosc przekazać jedne firmie niż dogadywać sie z kilkoma
OK a jak sie aktualizuje strone która już istnieje? Jakos nie wyobrazam sobie ze co chwile będzie wyglądała inaczej, ja na swojej mam tylko opis usług jakie świadczy moja firma no i tyle w zasadzie
-
Nawet prosta strona firmy daje pole manewru w kwestii aktualizacji. Zwykle proponujemy naszym klientom utworzenie zakładki, w której regularnie publikowane będą nowe treści, np. w formie artykułów eksperckich. W zależności od branży można opisywać tam wskazówki/porady czy produkty na sprzedaż. Dodawanie nowych artykułów raz na tydzień czy dwa jest świetnym sposobem na aktualizację treści na stronie, która jest niezbędna, jeśli zależy nam na wysokiej pozycji w wynikach wyszukiwania.
Powiem ci ze przydatna sprawa. Znam blisko przypadek gdzie facet prowadził warsztat samochodowy i w ogole nie zajmował sie stroną internetową i nie zorientował sie ze ma błąd w numerze telefonu który tam wisiał. A wyszło to na jaw bo znał sie z właścicielem warsztatu pare wiosek dalej i kiedys sie spotykaja a tamten mu mówi ze juz któryś klient do niego zadzwonił bo nie mógł sie dodzwonic do tego pierwszego ;p Moze przykład troche taki no.. ale pewnie jakby ktos mu prowadził tą strone to by sie zorientował ze jest błąd albo cos
Warto się dowiedzieć więcej właśnie na ten temat., Na pewno taka wiedza może okazać się wartościowa.
Jak dla mnie jest to po prostu dbanie o stronę wizualną i merytoryczną strony. Jeśli właściciel sklepu chce coś zmienić, zawsze może udać się do administratora.
Czy taka opieka obejmuje zarządzanie serwerem VPS, takim jak ten mój sprintdatacenter.pl/serwer-wirtualny-tani-vps? Nie chciałabym, żeby brał się za to ktoś kto nie ma pojęcia jak to się robi, nawet jakby usługi były nie wiadomo jak tanie .